USPJEŠAN POČETAK

Fenomenalan debi Ivana Jurića na klupi Rome. Donio je velikanu prvu pobjedu u sezoni

Foto: REMO CASILLI/REUTERS
Fenomenalan debi Ivana Jurića na klupi Rome. Donio je velikanu prvu pobjedu u sezoni
22.09.2024.
u 20:40
Splitski stručnjak nije imao previše vremena za slaganje momčadi, no uvodni nastup je odradio sjajno. Udinese je stigao u Rim bez poraza i sa 10 bodova osvojenih u prva četiri kola. Međutim, domaćin je zasluženo slavio.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski nogometni stručnjak Ivan Jurić startao je na klupi Rome uvjerljivom pobjedom 3-0 protiv Udinesea u susretu petog kola Serie A. Prva je to pobjeda Rome ove sezone, nakon što je rimski klub u prva četiri kola upisao tri remija i poraz. Jurić je prije četiri dana preuzeo Romu nakon što je Daniele De Rossi dobio otkaz nakon lošeg otvaranja sezone. Zbrku oko kluba upotpunila je i ostavka izvršne direktorice Line Souloukou, te bojkot navijača u prvih 30 minuta utakmice.

"Tko voli Romu, kasni pola sata," pisalo je na jednom od transparenata uoči susreta. Dio navijača je stigao na tribine, ali su šutjeli od prve minute.

Splitski stručnjak nije imao previše vremena za slaganje momčadi, no uvodni nastup je odradio sjajno. Udinese je stigao u Rim bez poraza i sa 10 bodova osvojenih u prva četiri kola. Međutim, domaćin je zasluženo slavio. Roma je povela u 19. minuti golom Artema Dovbika, na 2-0 je povisio Paulo Dybala iz kaznenog udarca u 49. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Tommaso Baldanzi u 70. minuti.

VEZANI ČLANCI:

U ranije odigranom susretu Bologna je na gostovanju pobijedila Monzu sa 2-1 ostvarivši, također prvu pobjedu sezone. Gosti su poveli u 24. minuti golom Kacpera Urbanskog, izjednačio je Milan Đirić u 43. minuti, a pobjedu Bologni donio je Santiago Castro golom u 80. minuti.Za Monzu je od 82. minute igrao Mirko Marić, dok je Nikola Moro u gostujućim redovima zaigrao od 78. minute. Martin Erlić nije nastupio.

Fiorentina je preokretom slavila sa 2-1 protiv Lazija, također slavivši prvi put ove sezone. Gosti su poveli u 41. minuti pogotkom Maria Gile, a izjednačio je Albert Gudmundson iz jedanaesterca u 49. minuti. Pobjedu je domaćoj momčadi donio Gudmundson drugim pogotkom iz jedanaesterca u 90. minuti. 

Večeras se još sastaju Iner - Milan, a u ponedjeljak Atalanta i Como. Vodi Torino sa 11 bodova, dok Napoli i Udinese imaju po 10 bodova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.