19. NASLOV VRAGOVA

Ferguson srušio mit o Liverpoolu, njihov bivši idol Owen novi prvak

Foto: Reuters
Ferguson srušio mit o Liverpoolu, njihov bivši idol Owen novi prvak
14.05.2011.
u 17:09
Manchester United remijem protiv Blackburena osvojio 19. naslov prvaka Engleske i od jučer je najtrofejniji klub od kada se igraju prvenstva te zemlje.
Pogledaj originalni članak

Manchester United ispisao je povijest koja se nekad davno činila nemogućom. Remijem protiv Blackburena 1:1 (gol za bebe postigao je Rooney iz kaznenog udarca) Manchester je po 19 put postale prvakom Engleske i na taj način srušile taj rekord Liverpoola!

To je dvanaesti naslov pr vaka Engleske koji je osvojio legendarni sir Alex Ferguson od 1990. godine, kada je Liverpool posljednji put bio prvak te upisao 18 titulu.

Čudesni trener

- Kada sam počeo osvajati naslove prvaka s Manchesterom nisam razmišljao o Liverpoolu. Kada smo se približili postalo je zanimljivo, a danas je to je Manchesterove navijače najveći dan - rekao je čudesni trener Alex Ferguson.

Zanimljivo, Michaek Owen, djete Liverpoola i jedan od obožavanih navijača na Kopu danas je osvojio svoj prvi naslov prvaka Engleske. U majici Manchestera!

Na liverpoolskom Anfiledu u nedjelju u 17 sati Liverpool i Tottenham igraju utakmicu koja donosi kvalifikacijsko kolo za Europsku ligu. Veći dio sezone Spursi su figurirali kao glavni kandidat za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, no nakon što su ispali u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Reala, u prvenstvu su upisali dva poraza i tri neodlučena rezultata. Modrić i društvo tako u ovom trenutku zaostaju dva boda iza Redsa i u slučaju današnjeg poraza i definitivno sljedeće sezone Tottenham ne bi igrao u Europi.

Spursi teško bez Balea

Izostanak Garetha Bale najveći dio proljeća ipak se za momčad Harryja Redknappa ispostavio kao prevelik hendikep.

Liverpool, koji je imao turbulentnu jesen, dolaskom Kennyja Dalglisha, nekoć legendarnog nogometaša slavnog kluba Gerrard i društvo su uspjeli doći do pete pozicije i prilike da ipak sljedeće sezone igraju i na kontinentu. U posljednjih pet dvoboja upisali su četiri pobjede i jedan remi protiv Arsenala. Ove sezone na White Hart Laneu Spursi su slavili 2:1 u posljednjim sekundama pogotkom Arona Lennona.

Rezultati pretposljednjeg, 37. kola: Blackburn - Manchester U. 1:1, Blackpool - Bolton (Klasnić ušao u 78. minuti) 4:3, Sunderland - Wolverhampton 1:3, WBA - Everton 1:0. Poredak: Manchester U. 77, Chelsea 70 (36), Arsenal 67 (36).

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
17:36 14.05.2011.

i od jučer je najtrofejniji klub od kada se igraju prvenstva te zemlje. --------------------------------------- OD JUCER.... ahahahaha,koje budale novinarske, utakmica zavrsila prije deset minuta, sad je po engleskom vremenu 16:31 14.05.2011, i to je kod vas JUCER.... i koji je ovo grad BLACKBUREN, valjda je \"protiv BlackburnA\" ahahahahaaaa koji crni humor

ZD
Zoran-Düsseldorf
18:05 14.05.2011.

Cestitke Mancesteru,zasluzeno su sampioni,pogotovo mi je drago sto ce Nemanja Vidic u poslednjem kolu dici pobednicki pehar,a mozda i dva bicemo pametniji krajem meseca,pozdrav svim navijacima Mancestera sirom sveta.

JA
JackRussell
19:28 14.05.2011.

worldwizards @ koje si ti mutavo stvorenje, tekst je napisan u budućem vremenu jer će sutra u novinama izaći, a u nedjelju će biti \"Man Utd JUČER osvojio naslov\"....