BROJNA IMENA

FFC 19 Sofija - Još jedan odličan popis borbi na kraju svibnja!

Foto: Promo
FFC 19 Sofija - Još jedan odličan popis borbi na kraju svibnja!
11.05.2015.
u 11:30
U "co-main" meču MMA dijela ćemo vidjeti novi FFC nastup za popularnu "BH Zvijer" Tomislava Spahovića. Dvoboj protiv Nicolaija Salchowa (5-0) je bio najavljen još za Sarajevo, no Nijemac je otkazao te smo Spahovića gledali protiv Kamena Georgieva
Pogledaj originalni članak

29. svibnja Final Fight Championship će održati svoju prvu priredbu u Bugarskoj. Dvorana "Universiada Hall" u Sofiji će biti domaćin FFC 19 na kojem ćemo gledati mnogo vrlo dobrih dvoboja i poznatih borilačkih imena.

Za prvi dolazak u Bugarsku FFC je sastavio prilično zanimljiv popis borbi koji očekivano sadrži nekoliko boraca iz Bugarske, a ne iznenađuje niti da će MMA dio predvoditi nadolazeća bugarska zvijezda neporaženi Vladislav Kanchev. Ovog opasnog udarača smo upoznali još na FFC-u 14 kada je nokautirao Mađara Laszla Benka.  Odmah na idućoj FFC priredbi u Poreču je odradio meč za pamćenje protiv "contendera" u velter kategoriji - Ivana "The Braveheart" Gluhaka. Dvojac se tri runde nadmudrivao u stojci te su suci na koncu prosudili da niti jedan nije napravio dovoljno za pobjedu. Treći nastup na FFC-u će odraditi protiv jednog od najboljih bosanskohercegovačkih boraca Josipa Artukovića.

Ovo će "Artiju" biti prilika da se vrati u pobjednički ritam nakon nepoštenog poraz koji je nedavno doživio u Rusiji protiv Arbija Argujeva. Artukovića smo za sada dva puta gledali u FFC ringu uz polovičan uspjeh (1-1), no za očekivati je da će borac iz Ljubuškog tek u budućnosti pokazati svoju pravu kvalitetu koju neosporno posjeduje. Trenutačni profesionalni "score" mu se zaustavio na 10 pobjeda i 4 poraza.

Novi ispit za "Zvijer" Spahovića

U "co-main" meču MMA dijela ćemo vidjeti novi FFC nastup za popularnu "BH Zvijer" Tomislava Spahovića. Dvoboj protiv Nicolaija Salchowa (5-0) je bio najavljen još za Sarajevo, no Nijemac je otkazao te smo Spahovića gledali protiv Kamena Georgieva. S obzirom na impresivnu pobjedu Salchowa protiv Mateja Batinića, za očekivati je bilo da ćemo na koncu ipak vidjeti ovaj sjajan obračun u -93kg kategoriji. Spahović je vidno napredovao posljednjih godinu dana te se danas radi o borcu visokog kalibra koji se sjajno snalazi i u hrvačkom, ali i u udaračkom dijelu. Nedavno se pridružio ATT-u u Zagrebu što će mu zasigurno dodatno pomoći da se približi pojasu u poluteškoj diviziji. Salchow je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri te dolazi iz vrlo kvalitetnom MMA tima u Dusseldorfu koji trenerski predvodi legendarni Gilbert Yvel.

Još jedan dvoboj poluteške divizije koji intrigira na "fight cardu" jest onaj između Marcina Prachnija i Martina Batura. Prachnio u FFC ringu ima 2-2 uz slavlja protiv Mikulića i Bekavca (oba nokauta) te poraze od Rakića i Tadijanova. No, s obzirom na sjajnu udaračku bazu koju je već demonstrirao i Golden Glory koji stoji iza njega, ovaj mladi Poljak je jedna od nadolazećih FFC zvijezda koju se jednostavno mora pratiti. Ispit protiv Martina Batura će pokazati koji od ova dva nadolazeća borca ide prema samom vrhu najkvalitetnije FFC-ove MMA divizije. Ovo će Zadranu biti FFC debi nakon što je uvjerljivo osvojio FFC Futures 2014. godine u samom Finalu svladavši upravo Ivicu Tadijanova. Baturov debi je također bio zakazan za Sarajevo, no morao je otkazati nastup zbog loma šake pa se prolongirao za Sofiju.

Vjerojatno posljednju priliku za dobar rezultat u FFC-u će dobiti i Dušan "Cyborg 2" Džakić koji se ekspresno vraća u akciju nakon poraza od Ivana Gluhaka u nedavnoj Ljubljani. Džakić je u Final Fight Championshipu doživio dva poraza nokautom od Primoža Vrbinca i već spomenuti od Gluhaka, te definitivno do sada nije pokazao svoje prave kvalitete. U Bugarskoj će imati priliku za popravni ispit protiv domaćeg borca Pavela Georgieva. Srpski borac za sada ima 16-10, dok se "score" bugarskog udarača zaustavio na pet pobjeda i četiri poraza.

Treći Bugar kojeg ćemo gledati u MMA dijelu je Daniel Iliev u kategoriji do 84 kilograma. Nakon uvodnog poraza u prvom meču profesionalne karijere od znanog nam Kamena Georgieva, Iliev je nanizao pet pobjeda u nizu, a šestu će tražiti protiv iskusnog Mađara Adama Polgara. Obojica su FFC debitanti te će im ovo biti prilika za dokazivanje i eventualni novi nastup u vodećoj regionalnoj borilačkoj promociji.

Srpska publika će zasigurno pratiti i nastup Darka Stošića koji je za FFC prilično impresivno debitira u Sarajevu slavivši brzim prekidom Dionysiosa Papadopoulosa. Protivnik u Sofiji će mu biti Zelgov borac iz Pule - Ivan Vitasović. Obojica  za sada imaju tek jedan FFC nastup s tim da je Stošić slavio prekidom, a Vitasović je na isti način poražen u Poreču od Stefana Traunmullera.

Poturak protiv Kujundžića predvode kick boksing dio

Kick boksing dio priredbe predvode legendarni Dževad "BH Machine" Poturak i Mladen Kujundžić. Bit će to sraz iskustva i poleta, čvrstoće i brzine. Polufinalist K-1 WGP-a se nakon lošeg debija u FFC-u protiv Igora Jurkovića, vratio s dvije pobjede u nizu protiv Panagiotisa (FFC 16) i Munoza (FFC 7). Neporažen je u četiri posljednja dvoboja te je s razlogom odlučio produljiti profesionalnu karijeru unatoč 37 godina na leđima. Na drugoj strani ringa u Sofiji ćemo gledati nadolazeću hrvatsku kick boksing nadu Mladena "The Dynamite" Kujundžića. Nakon sjajnog starta u FFC-u i pet pobjeda u nizu, član porečkog Kinga je u posljednjem meču (FFC 15) doživio iznenađujući nokaut od Ukrajinca Oleksandra Bodruchina. Prilika za povratak pobjedničkoj seriji mu se pruža protiv iskusnog i čvrstog Poturka u dvoboju koji će sigurno zaintrigirati regionalnu borilačku scenu.

U "co-main" eventu će nastupiti Poturkov pulen i najveća bosanskohercegovačka kick boksing nada, Elmir "BH Buldožer" Mehić i sjajan Grk Theodosiadis Panagiotis. Iako je poražen u posljednjem FFC nastupu protiv Tomislava Čikotića (FFC 7 Sarajevo) Mehić je i u tom dvoboju ostavio odličan dojam te je kritika bila jednoglasna u ocjeni da u tom dvoboju poraženih zapravo i nije bilo s obzirom na kvalitetu i atraktivnost samog meča. Panagiotis je svoj FFC debi odradio upravo protiv Dževada Poturka na priredbi u Beču te su mnogi komentirali da je i ta odluka mogla otići na jednu, ali i na drugu stranu. Stoga će Grk svoj nedovršeni posao protiv Poturka pokušati riješiti u meču protiv njegova mladog pulena. U svakom slučaju radit će se o meču dva tehnički vrlo dobra borca koji ne kalkuliraju previše pa je još jedan krvavi obračun zagarantiran.

Nakon impresivnog nastupa u Ljubljani (FFC 18) u akciju se ekspresno vraća i Puležan Teo Mikelić. U Sloveniji je nakon ekstra runde svladao Fabija Di Marca u dvoboju koji je od strane publike jednoglasno proglašen za meč večeri stoga ne čudi da ga tako brzo ponovno gledamo u akciji. S druge strane FFC ringa će stajati Tigran Movsisyan koji već ima dvije pobijede u Final Fight Championshipu. Borac koji dolazi iz istog tima kao i Tomas Hron u Pragu je svladao Slobodana Kajmakoskog te Martina Anwara te će protiv Mikelića pokušati dokazati da s pravom u budućnosti računa na napad na pojas koji suvereno drži Slovenac Samo Petje.

U Sofiji ćemo gledati i novi FFC nastup za Futures šampiona Antonija Plazibata. Ovoj velikoj hrvatskoj kick boksing nadi će na kraj pokušati stati jednako impresivni Čeh Vasil Ducar. Plazibat je konkurenciju na Futuresu prošle godine doslovno pregazio, a slično je bilo i u njegovom FFC debiju u Sarajevu  protiv Srbina Bojana Džepine. Jednako impresivan za sada je i Ducar koji iza sebe u FFC-u ima dva nokauta; najprije protiv Ivasa, a zatim i nedavno protiv Chorchypa. Meč je po svim parametrima prilično izjednačen te u ovom okršaju pravog favorita zapravo i nema. Ostatak popisa borbi u kick boksing dijelu će biti objavljen u najskorijem periodu.

FFC 19 - Sofia (Bugarska)
29.5. 2015
MMA:

Vladislav Kanchev (BUL) vs. Josip Artuković (BiH), -77kg
Tomislav Spahović (BiH) vs. Nicolai Salchow (GER), -93kg
Marcin Prachnio (POL) vs. Martin Batur (CRO), -93kg
Dušan Džakić (SER) vs. Pavel Georgiev (BUL), -77kg
Daniel Iliev (BUL) vs. Adam Polgar (HUN), -84kg
Darko Stošić (SER) vs. Ivan Vitasović (CRO), HW
Geven Hubert (NED) vs. Vladislav Genov (BUL), -70kg
KB:
Dževad Poturak (BiH) vs. Mladen Kujundžić (CRO), HW
Elmir Mehić (BiH) vs. Theodosiadis Panagiotis (GRE), HW
Teo Mikelić (CRO) vs. Tigran Movsisyan (SVK), -70kg
Antonio Plazibat (CRO) vs Vasil Ducar (CZE), -93kg
TBA vs. TBA

>> Overeem: Cro Cop neće tražiti borbu sa mnom jer sam ga razbio i mentalno uništio

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.