SPORTAŠI NE ŽELE U RUSIJU

FIA izbacila F1 utrku u Rusiji iz kalendara, FIS otkazao sva natjecanja

Foto: PA/Pixsell
FIA izbacila F1 utrku u Rusiji iz kalendara, FIS otkazao sva natjecanja
Autori Vecernji.hr, Hina
25.02.2022.
u 13:22
"S tugom i šokom gledamo razvoj situacije u Ukrajini i nadamo se brzom i mirnom rješenju sadašnje situacije. Nemogućeje održati VN Rusije u ovim okolnostima", objavila je FIA.
Pogledaj originalni članak

Uefa je danas objavila da se finale nogometne Lige prvaka neće održati u Rusiji kako je planirano nego u Parizu. A nakon ruske invazije Ukrajine, otkazuju se i natjecanja u drugim sportovima u Rusiji.

Tako je odlučeno da se Velika nagrada Rusije u formuli 1 neće održati. Utrka se trebala voziti 25. rujna u Sočiju, no Međunarodna automobilistička federacija (FIA) je javila da je nakon ruske invazije došlo do promjene.

"S tugom i šokom gledamo razvoj situacije u Ukrajini i nadamo se brzom i mirnom rješenju sadašnje situacije. U četvrtak navečer formula 1, FIA i timovi razgovarali su o položaju našeg sporta, a zaključak je, uključujući i stav svih relevantnih dionika, da je nemoguće održati VN Rusije u ovim okolnostima", objavila je FIA.

I Međunarodna skijaška federacija (FIS) odlučila je otkazati ili premjestiti natjecanja Svjetskog kupa koja su trebala biti održana na području Rusije do kraja ove sezone.

Radi se o jednom natjecanju za Svjetski kup u ski krosu koje je trebalo biti održano ovog vikenda u Sunny Valleyju, dva natjecanja u slobodnom skijanju u disciplini aerials u Jaroslavlju (26. i 27.2.) i Moskvi (5.3.), dva natjecanja u skijaškim skokovima za žene u Nižnjem Tagilu (18. - 20.3.) i Čajkovskom (25. - 27.3.) te jednom natjecanju u skijaškom trčanju u Tjumenu (18. - 20.3.).

"FIS usko surađuje sa svim dionicima kako bi se natjecateljima koji su se našli na prizorištima uoči ovotjednih natjecanja osigurao brzi povratak kući", stoji u službenom priopćenju Međunarodne skijaške federacije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.