navijačke tenzije

Finale Nizozemskog kupa iznimno u dva dvoboja

Foto: AFP
Finale Nizozemskog kupa iznimno u dva dvoboja
15.04.2010.
u 16:37
Zbog rizika od navijačkih nereda i visokih troškova osiguranja, zainteresirane su strane dogovorile da se finale Nizozemskoga nogometnog Kupa (KVNB Beker) između Ajaxa i Feyenoorda igra na dvije utakmice.
Pogledaj originalni članak

Običaj je od 1989. godine da se finalna utakmica KVNB Bekera igra na Feyenoordovu stadionu De Kuip u Rotterdamu. Do promjene odluke došlo je suglasnošću svih triju strana (Nizozemski nogometni savez i oba kluba), te će se tako ovaj finalni dvoboj iznimno igrati u Amsterdamu (25. travnja) i Rotterdamu (šestog svibnja). Navijači kluba koji bude gostovao neće moći ući na stadion kluba domaćina.

- Enormni troškovi osiguranja i neprijateljska atmosfera koja se zagrijala među dvjema navijačkim skupinama natjerali su nas na ovakvu odluku. Izračunali samo da bi nas samo troškovi osiguranja stajali više od milijun eura – rekao je direktor Nizozemskoga nogometnog saveza Hank Kesler.

Prije dvije godine nakon serije nasilnih incidenata gradonačelnici najvećih dvaju nizozemskih gradova dogovorili su zabranu posjećivanja derbija gostujućim navijačkim skupinama. Ta je odluka na snazi još sljedeće tri godine.

Najveće navijačko rivalstvo u nizozemskom nogometu dno je dotaklo 1997. godine, kada su se huligani masovno potukli u organiziranome obračunu na livadi kod Beverwijka. Nekoliko je huligana teško ozlijeđeno, a jedan je smrtno stradao.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.