NOVI USPJEH

Cedevita pobijedila Cibonu i obranila dvostruku krunu!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cedevita
13.06.2015.
u 21:32
Bilo je 79:73 za Cedevitu
Pogledaj originalni članak

Na terenu svog najvećeg rivala, košarkaši Cedevite su u Draženovu domu proslavili naslov prvaka Hrvatske. Drugi, zasigurno ne i posljednji, za klub s Velesajma. Nakon sinoćnjih 79:73 za cedevitaše, finalna je serija okončana sa 3:1, pa je pehar namijenjen prvaku visoko podignuo kapetan Roko Ukić.

Njemu je to šesti naslov prvaka u karijeri: - Cijela sezona nekako nam se ogledala u ovoj utakmici. Bili smo dobri, no bilo je i stresno. Opet kao da nismo znali završiti utakmicu, no najvažnije je da smo naslov osvojili. Znao sam da je ona prva utakmica, "plus 35" za nas zavaravanje i da će uslijediti reakcija. I svaka čast cibosima što su ovaj finale učinili zanimljivim i gledljivim. Bez obzira što je finalna serija završila 3:1 za Cedevitu, i košarkaši Cibone su dobili veliku zadovoljštinu.

Zavrijedili su ovacije svojih vjernih Smogovaca koji su ih ispratili skandiranjem i špalirom, što je dirnulo dugogodišnjeg kapetana Marina Rozića: - Ja sam ponosan na momčad kojoj sam kapetan. Cedevitaši su postali prvaci, a nama se skandiralo "heja, heja cibosi". To je naš trofej iz ove sezone, baš kao i promoviranje mladih igrača poput Žižića.

U to ime, svim cibosima, hodajući od igrača do igrača, čestitao je i Cedevitin glavni sponzor Emil Tedeschi koji je kazao: - Kako je doigravanje odmicalo tako je rastao interes publike i to mi je govorilo da sve ovo ima smisla. Nama odgovara jaka Cibona, mi želimo za rivala jaki Zadar, da Split stane na noge. Volio bih što više ovakvih utamica u kojima će se najprije slaviti sport, a tek onda pobjeda. A sinoć je, nakon utakmice, došlo do nadvikivanja. I jedni i drugi navijači, bezincidentno, pokušavali su se nadglasati pri čemu su prevagu odnijeli ipak domaćini.

No, tim je gostima pobjeda bila slađa: - Možda je i trebalo biti ovako, da se pomučimo protiv Cibone, a i slađe je osvojiti na gostujućem terenu - ustvrdio je Pilepić (14 koševa), strijelac četiriju Cedevitinih trica.

Tri je trice ubacio Gordić koji je sinoć prvi Cedevitin strijelac (17), a dvoznamenkasti su bili još i tornjevi Barać (12) i Bilan (12), ali i kapetan Ukić (12) pa je Cibonin trener Rimac ustvrdio: - Teško je parirati Cedeviti u seriji na tri pobjede, uz tako veliki broj rotacija. Njima se ozlijedi jedan igrač i uđe u 12 onaj koji je vani bio dva mjeseca (op.p. Ramljak) i napravi dobar posao.

Slatko je bilo i vršitelju dužnosti glavnog trenera Veljku Mršiću koji je svoj prvi trenerski trofej osvojio protiv kluba u kojem je stasao. - Skinuo sam veliki teret. Nije lako zamijeniti prvog trenera na kraju sezone i to u okolnostima kada je sve osim osvajanja naslova neuspjeh, a neuspjehom je bila predstavljana i svaka pobjeda manja od 20 razlike. Zahvalio se Veljko i ljudima iz kluba za podršku, ali i svom šefu Jasminu Repeši.

- Jasko niti jednu utakmicu doigravanja nije bio u dvorani. Tu je pokazao koliko je velik i koliko je imao povjerenja. On ne želi dolaziti u dvoranu kada ne vodi utakmicu da ne bi došlo do takozvanog "overcoachinga". Drugim riječima, da ne dođe do trenerskih reakcija na tribinama koje bi mogli primjetiti igrači. No, Repeša se zato momčadi i upravi priključio na Velesajmu gdje je šampionska fešta potrajala do ranih jutarnjih sati.

>> Kus se oprašta: Od blagostanja do klupske besparice

>> Četvrta će biti dosad najžešća

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar petrolio
petrolio
22:28 13.06.2015.

tajkunski klub bez navijača osnovan da propagira gazdine proizvode....jadnooooo

CE
centirion
04:18 14.06.2015.

Dajte narodu "kruha i igara"!!!!