SLUČAJ ANDRIĆ Fredi Fiorentini ljut zbog kazne Srđanu Andriću

Fiorentini: To je kampanja protiv Hajduka!

04.12.2008.
u 15:54
Pogledaj originalni članak

Na Poljudu su počeli sastavljati žalbu na odluku disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića, koji je Srđana Andrića kaznio s dvije utakmice zabrane igranja.

- Imamo rok od osam dana, žalit ćemo se, naš odvjetnik Vinko Radovani već je počeo pisati žalbu. Iskoristit ćemo sve zakonske mogućnosti za ublažavanje kazne našem igraču - kazao je Hajdukov direktor Fredi Fiorentini.

Žalba s Poljuda
Ne žale Splićani što kapetana neće biti u dvoboju protiv Šibenika, to su prežalili onog trenutka kada je Marijo Strahonja pokazao crveni karton Andriću. No, Andrića neće biti u momčadi ni u najvažnijoj utakmici sezone, na početku drugog dijela prvenstva, u dvoboju s Dinamom.

Sportski direktor Ivan Buljan bio je jasan, smatra da je Andrić kažnjen upravo zbog te utakmice s Dinamom, a njegovim tonom nastavio je i Fiorentini.

- Razočaran sam odlukom disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića, uvidom u snimku mogao je vidjeti da Andrić nije namjeravao udariti suparnika, a Osijekov je igrač fantastično odglumio da je udaren. Očito nisu isti kriteriji za igrače Hajduka i za sve ostale - rekao je Fiorentini.

Nelogičnosti u zapisniku
Uzeo je zapisnik s utakmice i počeo ga čitati. Fiorentini je želio naglasiti nelogičnosti koje su se pojavile u onome što su o Andrićevu isključenju napisali delegat Robert Balen i glavni sudac Marijo Strahonja.

- Vidite da u zapisniku utakmice s Osijekom delegat tvrdi jedno i piše da je udaranje bilo dlanom u prsa, a sudac Strahonja u svom izvješću navodi da je Andrić namjerno udario suparnika laktom u glavu. To je čista laž, nije se dogodilo ništa od toga - kazao je Fiorentini.

A potom mu je glas dobio drugu intonaciju, odavno Fiorentinija nismo vidjeli tako ljutita.

- Očito je počela kampanja protiv Hajduka, odnosno protiv naše uspješnosti. Ali, borit ćemo se protiv te kampanje i to otvoreno - jasno je poručio Hajdukov direktor.

Nije to Fiorentini izrekao, ali očito u Hajduku smatraju da su počele igre koje nemaju veze s nogometom.

- Nije slučajno da nam nakon Strahonje dolazi, pogodite tko, Draženko Kovačić - kaže Fiorentini.

Nepoželjni Kovačić
Mnogo su puta hajdukovci proteklih godina, nezadovoljni njegovim suđenjem, prstom upirali u Kovačića, koji će suditi nedjeljni derbi bijelih sa Šibenikom.

- Postavljanje tog suca da nam sudi prije derbija s Dinamom još je jedna provokacija na račun Hajduka - kazao je Fiorentini.

Nije želio dodatno objašnjavati. Odgovor na pitanje zašto smatra da je postavljanje Kovačića provokacija, Fiorentini je izbjegao.

- To ćete vidjeti u nedjelju na utakmici - zaključio je Hajdukov direktor.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr