NEVJEROJATNE TRANSFORMACIJE

FOTO Znate li tko su ovi nogometaši? Uz njih ste proveli djetinjstvo, a neki su se toliko promijenili da ćete ih teško prepoznati

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Trening nogometaša koji treniraju s Nogometnim sindikatom
Foto: strukisa
Hrvatska u subotu igra u Berlinu, na istom stadionu igrali smo 2006. protiv Brazila
Foto: Instagram
Slavni nogometaši
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: UEFA Liga prvaka, skupina F, 1. kolo, GNK Dinamo - Arsenal FC
Foto: Instagram
Slavni nogometaši
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Ljubljana: Prijateljska utakmica, NK Olimpija Ljubljana - FC Chelsea
Foto: Instagram
Slavni nogometaši
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
ARHIVA - U spektaklu na Poljudu Hrvatska i Brazil u prijateljskom susretu odigrali 1:1
Foto: Instagram
Slavni nogometaši
Foto: EXPA/EXPA
Nica: Predstavljeni novi igra?i nogometnog kluba OGC Nice
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
UEFA Euro 2024 Final Draw
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
ARHIVA: Trening engleske nogometne reprenzetacije
Foto: CAT GORYN/REUTERS
Pre Season Friendly - Cheltenham Town v Plymouth Argyle
21.08.2024.
u 19:08
Večernji list odlučio je istaknuti nekoliko istaknutih imena koja su obilježila posljednja nogometna desetljeća i čija su tijela, nakon završetka karijere, prošla kroz značajne transformacije.
Pogledaj originalni članak

Neki nogometaši doživjeli su zapanjujuće promjene u tjelesnoj građi nakon što su se povukli iz profesionalnog nogometa. Večernji list odlučio je istaknuti nekoliko istaknutih imena koja su obilježila posljednja nogometna desetljeća i čija su tijela, nakon završetka karijere, prošla kroz značajne transformacije.

Ze Roberto - Bivši brazilski lijevi bočni koji je najveći trag ostavio u Bayernu. Karijeru je završio u 44. godini, a u ožujku ove godine pokazao je kako mu tijelo izgleda četiri mjeseca prije 50. rođendana. Tijelo Brazilca, koji je 84 puta nastupio za reprezentaciju, u sjajnom je stanju i šest godina nakon što je Ze Roberto otišao u penziju.

Mesut Özil - Mesut Özil, bivši majstor sredine terena njemačke nogometne reprezentacije, Real Madrida i Arsenala, nikada nije bio najjači igrač, već se oslanjao na brzinu i tehniku. Međutim, nakon umirovljenja u ožujku 2023. posvetio je puno vremena izgradnji mišića i sada se 35-godišnjak pokazuje kao impresivan primjer fizičke transformacije. 

Fernando Torres - Legedarni napadač španjolske reprezentacije, Liverpoola i Atletica iz Madrida nakon umirovljenja u kolovozu 2019. ozbiljno je radio u teretani. Teško da bi danas 40-godišnjak lako prolazio stopere kao što je to nekada činio, kada je kao prednost koristio svoju brzinu i vitku tjelesnu građu.

Adriano - Nekadašnji napadač Intera i brazilske nogometne reprezentacije nikada nije bio poznat po uzornom sportskom životu, a sličnim je tempom nastavio i po završetku karijere. Adriano je kopačke o klin objesio 2016., a od tada se 42-godišnjak u javnosti pojavljuje najviše zbog nezdravih navika kojima je sklon. 

Wesley Sneijder - Sjajni veznjak, za kojeg mnogi smatraju da je pokraden 2010. godine u borbi za Zlatnu loptu zbog "triplette" s Interom i finala Svjetskog prvenstva s Nizozemskom, očito uživa nakon što što se 2019. oprostio od profesionalnog nogometa. Od tada je, naime, značajno dobio na kilaži.

Wayne Rooney - Legendarni engleski napadač (38), koji je najviše pokazao u dresu Manchester Uniteda i Evertona, završio je karijeru prije tri godine, nakon čega je nastavio s trenerskim poslom. Od tada, sudeći prema fotografijama, ne mari više za sportsku figuru, a obožavatelji komentiraju da se zapustio u svakom smislu. "Izgleda poput 70-godišnjeg starca", znaju pisati obožavatelji na mrežama.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.