RUKOMETNI SPEKTAKL

Francuzi novi europski prvaci: U drami produžetaka slavili protiv Danaca, došli do zlata nakon 10 godina čekanja

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Francuzi novi europski prvaci: U drami produžetaka slavili protiv Danaca, došli do zlata nakon 10 godina čekanja
28.01.2024.
u 19:30
Francuzi su u svom četvrtom finalu došli do četvrtog naslova europskog prvaka, dok su Danci propustili priliku treći put biti europski prvaci.
Pogledaj originalni članak

Rukometaši Francuske osvojili su zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj pobijedivši Dansku s 33-31 (27-27, 14-14) u produžetku uzbudljivog nedjeljnog finala odigranog pred 19.750 gledatelja u Lanxess Areni u Koelnu. Ludovic Fabregas je s osam pogodaka bio najbolji strijelac Francuza, a Dance je s devet golova predvodio Mikkel Hansen.

Francuzi su u svom četvrtom finalu došli do četvrtog naslova europskog prvaka, dok su Danci propustili priliku treći put biti europski prvaci. I jedni i drugi odavno nisu bili na europskom tronu, Francuska je čekala na naslov deset, a Danska na njega čeka već 12 godina. Naravno, u međuvremenu su ove dvije reprezentacije osvajale olimpijska i svjetska zlata.

Podsjetimo, rukometaši Švedske osvojili su brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj svladavši u nedjeljnom dvoboju za 3. mjesto domaću reprezentaciju s 34-31 (18-12). Peterostruki europski prvaci Šveđani su osvojili svoju sedmu medalju na kontinentalnom natjecanju, a ovo im je prva bronca pa su sada popunili kolekciju odličja. Njemačka je ostala na dva zlata, jednom srebru i jednoj bronci. 

Hrvatska reprezentacija je, inače, natjecanje završila na 11. mjestu.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Velika bakljada Torcide na Jadranskom derbiju

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

V0
Vlaskoulicanec4.0
20:10 28.01.2024.

Prije nekoliko dana sam rekao da će Francuzi biti prvaci, pa kud puklo! I eto ... Sada slijedi EM u nogometu!

AB
Abdalonim
21:20 28.01.2024.

Otkad Balić ne igra, nije to to. Rijetko kad pogledam cijeli meč, čak je i 20 minuta uglavnom dosadno. Još kad se suci umiješaju ili kad vidim iste face kao pred 20 godina... gubim volju čak i kad naši pobjeđuju. Treba mijenjati neka pravila, ali valjda je ehf-u ovako dobro.

RO
rogaz
20:35 28.01.2024.

Bas se uziva u rukometu kad te bas briga tko ce pobijediti