OPET NAJBOLJI

Francuska 'razbila' Dansku i treći put u povijesti se popela na europski tron

Foto: Reuters (Ilustracija)
Francuska
Foto: Reuters (Ilustracija)
Francuska
Foto: Reuters (Ilustracija)
Francuska
Foto: Reuters (Ilustracija)
Francuska
Foto: Reuters (Ilustracija)
Francuska - Danska
Foto: Reuters (Ilustracija)
Francuska
Foto: Reuters (Ilustracija)
Francuska
Foto: Reuters (Ilustracija)
Francuska
26.01.2014.
u 19:01
Francuzi nisu imali milosti za branitelje naslova i domaćine Dance te su ih na njihovom terenu razbili sa 41:32.
Pogledaj originalni članak

Izbornik Danske Ulrik Wiblek u rukometnu mirovinu ipak neće sa zlatom oko vrata. Iako sve bilo spremno za dansko zlato u Herningu, domaćini su zaboravili da se nešto možda treba pitati i Francuze.

A 'trikolori' nisu imali milosti za branitelje naslova te su ih na njihovom terenu razbili sa 41:32. Tako su Francuzi uzeli treći naslov europskog prvaka, prvi nakon 2010. godine i pobjede protiv Hrvatske u Beču.

Francuzi su briljantno ušli u utakmicu, njihova prednost rasla je iz minute u minutu, a u 22. minuti bila je gotovo nevjerojatnih deset razlike (17:7).

Jedini raspoloženi Danac bio je Mikkel Hansen, međutim on nije mogao sam, pa su Francuzi na odmor otišli sa sedam golova prednosti (23:16).

U nastavku Francuzi su rutinirano održavali prednost. Danci se nisu uspjeli spustiti ispod minus sedam, čak ni u završnici kada je Onesta dao gotovo svim igračima s klupe.

Na kraju, potpuno zasluženo slavlje 'trikolora'.

- Opravdali smo ulogu favorita iz prikrajka. Imamo dosta izmjenjenu momčad. Tu su neki novi igrači, poput mog brata Luke, Grebevilla, Dumoulina, Nyokasa, Anića, Portea. Svi su se oni odlično uklopili. Moram posebno pohvaliti Dinarta koji nas je specijalno trenirao za igru u obranu. I ta čvrsta, pokretljiva obrana, donijela nam je ovaj naslov – rekao je Karabatić.

Wilbek u mirovinu odlazi sa srebrom.

- Nažalost, ostali smo bez pomoći vratara. Francuzima je baš sve ulazilo u našu mrežu. Uostalom, statistika će reći sve: imali su prosjek šuta 73 posto. Nikad nisam vidio ovako dobru Francusku, posebno Narcissa, a i Porte je bio džoker iznenađenja – rekao je Wilbek, dok je njegov kolega na drugoj strani Claude Onesta dodao:

- Bilo je jako puno onih koji su nas otpisali nakon EP-a u Srbiji, a mi smo to ljeto osvojili olimpijsko zlato. Onda su nas opet otpisali kada smo lani ispali u četvrtfinalu SP-a, a mi sad osvojimo zlato. Nikad nas ne treba otpisati. Ni danas, a ni sutra – rekao je Claude Onesta

Tijek utakmice (Danska - Francuska 32:41)

>> 60' - Gotova je utakmica. Francuska je sa 41:32 pobijedila Dansku u Herningu i osvojila treći naslov europskog prvaka u povijesti.

>> 54' - U posljednjim minuta Onesta će dati svima priliku na terenu, ali to se ne osjeti na igri i rezultatu jer i dalje je deset razlike.

>> 50' - Francuska ima deset razlike (35:25) deset minuta prije kraja. Sve je izglednije da će uskoro početi slaviti treći naslov europskog prvaka.

>> 45' - Guigou prati Hansena. Ima šut devet od deset, a Francuzi 32:24.

>> 40' - Mikkel Hansen igra sam protiv Francuza što definitivno nije recept za uspjeh. Lijevi vanjski Danaca zabio je već devet golova.

>> 38' - Igra se gol na gol u nastavku utakmice.

>> 33' - Ne popuštaju Francuzi ni u nastavku utakmice. Održavaju osam golova prednosti i idu prema trećem naslovu prvaka Europe.

>> 31' - Počelo je drugo poluvrijeme.

>> 30' - Porte je svojim šestim golom u zadnjoj sekundi prvog poluvremena zabio za 23:16 Francuza. Kod Danaca koji u nastavku trebaju čudo najbolji je Hansen sa šest golova.

>> 27' - Danci na krilima Hansena smanjuju na minus sedam (14:21).

>> 22' - Francuzi gaze Dance - na plus 10 (17:7) su. Narcisse, Porte, Guigou i Karabatić su zabili po četiri gola za 'trikolore'

>> 19' - Ulrik Wilbek bio je prisiljen pozvati time-out jer su Francuzi imali devet razlike (13:4), nakon čega je njegova momčad ipak bolje reagirala i zabila dva uzastopna gola.

>> 13' - Danska je u velikim problemima. Na golu 'trikolora' briljira Omeyer, a u napadu je Karabatić zabio već tri gola.

>> 8' - Francuzi su odlično otvorili finale te su vrlo brzo došli na pet golova prednosti (7:2). Odlični su Guigou i Narcisse.

>> 4' - Tek u 5. minuti Danci su zabili prvi gol i to preko Hansena.

>> 1' - Počela je utakmica u Herningu. Francuzi su preko Karabatića i Guigoua poveli 2:0.

>> Utakmicu će suditi Španjolci Raluy i Sabroso.

>> I Francuzi i Danci love svoj treći naslov prvaka Europe.

>> Hrvatska se vraća kući bez medalje! Španjolci uzeli broncu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

Avatar ante_djakovo
ante_djakovo
17:54 26.01.2014.

Nadam se da ce Francuzi zagaziti ove prenapuhane Dance koji imaju balkansku publiku koja zvizdi i na hrvatsku i na francusku himnu...neka prodju kao i u finalu protiv Spanjolske na SP,neka se smrznu na -16,skandinavski balkanci!

Avatar germanikus
germanikus
18:56 26.01.2014.

Danci ...bez imalo zlobe ali to je apsolutno smiješna ekipa!Kad te na vlastitom parketu netko tako deklasira onda je to tragično!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
19:07 26.01.2014.

Kako su ovi (Danska) dosli u finale ?