TRANSFER DESETLJEĆA!

Gotovo je! Lionel Messi novi je igrač PSG-a

Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: reuters
Foto: ALBERT GEA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Lionel Messi leaves FC Barcelona to join Paris St Germain
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Lionel Messi arrives in Paris to join Paris St Germain
Foto: ALBERT GEA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Lionel Messi leaves FC Barcelona to join Paris St Germain
Foto: ALBERT GEA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Lionel Messi leaves FC Barcelona to join Paris St Germain
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Lionel Messi arrives in Paris to join Paris St Germain
10.08.2021.
u 14:38
Messi nije pristao na smanjenje plaće u Barceloni koju je napustio, a sada je pronašao novi klub u kojem će mu plaća biti 35 milijuna eura po sezoni, što je veći iznos od onog koji prima Neymar.
Pogledaj originalni članak

Jedan od najboljih nogometaša današnjice, 34-godišnji Argentinac Lionel Messi sada je pristao postati igrač Paris Saint Germaina. Novi ugovor potpisan je do lipnja 2024., objavio je talijanski novinar specijaliziran za nogometne transfere Fabrizio Romano na svojem Twitteru. Prema najnovijim inforamcijama francuskih medija, plaća će mu iznositi  35 milijuna eura po sezoni, uz bonuse.

23:30 To je to za večeras. Čekamo srijedu i 11 sati kada će PSG i službeno predstaviti ogromno pojačanje u svojoj momčadi.

22:30 Stigle su i prve snimke Messija u dresu PSG-a. Argentinac je uzeo dres s brojem 30.

19:10 PSG je objavio video u kojem se vidi mjesto u svlačionici na kojem će biti Messijev dres. Na njemu je sada argentinska zastava.

18:20 Francuski mediji javljaju da je Messi otišao na liječnički pregled. Još se ne zna hoće li klub danas ili sutra i službeno potvrditi da je Argentinac član njihove momčadi.

17:29 PSG je službeno najavio konferenciju za medije za sutra u 11 sati. Tema nije navedena, no jasno je da će na njoj svijetu predstaviti Lionela Messija u dresu pariškog kluba.

16:39 Neymar se oglasio na Instagramu i uz fotografiju Messija i sebe napisao "opet zajedno".

16:33 Messi se na prozoru zračne luke pojavio u majici s natpisom "Ovo je Pariz" i mahao navijačima. Uskoro bi trebao stići na Park prinčeva gdje će ga dočekati razdragani navijači.

16:11 Messi je sletio u Pariz, a navijači su u deliriju. 

Foto: reuters

15:41 PSG je na svojoj službenoj stranici objavio video i emoji očiju koje zasigurno znače da bismo trebali pratiti i da ćemo vidjeti spektakl u narednim trenucima.

14:40 Jorge Messi, Leov otac, je potvrdio: Moj sin potpisuje sigurno za PSG!

13:40 Messijeva supruga je objavila Instagram story na kojemu je napisala: "Nas pet idemo zajedno u novu avanturu", a na fotografiji su ona  i Leo u privatnom avionu s kojim kreću u Pariz.

12:00 Prema pisanju L'Equipea, Messi će stići u Pariz privatnim avionom rano poslijepodne, proći liječničke preglede i u srijedu na presici službeno biti predstavljen kao igrač Parižana. 

Navodno je zakupljen i Eiffelov toranj baš za danas, za ovaj transfer desetljeća, pa bi on mogao zasjati posebnim bojama večeras nakon potpisa.

Podsjetimo, prije nekoliko dana nastala je prava senzacija kada je sportska javnost doznala da Argentinac odlazi iz kluba u kojem je proveo cijelu igračku karijeru.

Naime, u Španjolskoj postoji ograničenje u vezi s novcem koji se izdvaja za plaće igrača. Messi je ranije pristao na smanjenje ugovora za 50 posto (sa 70 milijuna eura godišnje na 35), ali to nije bilo dovoljno.

Barcelona je morala smanjiti izdatke za plaće za 200 milijuna eura kako bi bila u skladu s pravilima. Klub se nadao da će prodati Antoinea Griezmanna i Philippea Coutinha, ali to se nije dogodilo.

La Liga odbila je dati zeleno svjetlo za novi Messijev ugovor nakon čega je predsjednik Barcelone Joan Laporta od Argentinca zatražio novo smanjene ugovora.

Inače, Barcelona je dužna više od milijardu eura, a predsjednik La Lige Javier Tebas nedavno je rekao da je klub premašio gornju granicu plaća te objasnio što to znači.
 

>>> Završila je era Lea Messija u Barceloni

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

DU
Deleted user
14:52 10.08.2021.

Super, eno ona moja susjeda sto ima penziju 1800 kuna i kad poplaca sve racune ostane joj 400 kuna za zivot sad kad je ovo saznala kaze da joj je puno lakse.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
16:08 10.08.2021.

Nema dzabe ni u stare babe.

ZB
Zoki-Bijela
16:25 10.08.2021.

Znaci ni sljedece godine nista od osvajanja LP.