LAVINA POHVALA

Francuzi žestoko kritizirali Lovrena, sada su očarani povratničkim nastupom vatrenog

Foto: Baptiste Autissier / Panoramic /
Francuzi žestoko kritizirali Lovrena, sada su očarani povratničkim nastupom vatrenog
12.01.2023.
u 12:29
33-godišnji Hrvat zaradio je pozitivne kritike nakon prve utakmice za Lyon nakon gotovo 13 godina
Pogledaj originalni članak

Puno prašine podignulo se dolaskom Dejana Lovrena u Lyon, francuska javnost nije bila naklonjena osvajaču svjetske bronce zbog nacionalističkih pjesama i tako je postao među glavnim temama u državi. Ipak, nakon debija za novu/staru momčad Lyona, oduševio je tamošnju nogometnu javnost na utakmici s Nantesom koja je završila bez pogodaka. 

Najbolje ocjene prema SofaScoreu zaradili su vratari obje momčadi, Alban Lafont i Anthony Lopes ocijenjeni su s 8.2, dok je Lovren dobio vrlo dobru ocjenu 7.6. Francuski mediji pohvalili su njegovu predstavu protiv Nantesa. Footmercato.net istaknuo je podatak da se Lovren spremao za dulju stanku nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, s obzirom na to da se rusko prvenstvo nastavlja tek u ožujku.

 

 

Na portalu Getfootballnewsfrance.com samo su hrvatski branič i vratar Lopes u momčadi Lyona ocijenjeni šesticama.

- Hrvat se vratio u Ligue 1 i uopće nije izgledao kao da mu tu nije mjesto. Njegova upornost, sposobnost zračnih duela i čitanje igre pokazali su se ključnima. Čvrst i ohrabrujući početak - komentar je za Lovrena. 

- Nikad nije lako pobijediti u Nantesu. Bila je to teška utakmica, a ja sam se osjećao dobro. Pokušao sam voditi svoje suigrače, puno smo komunicirali tijekom utakmice. Pokušao sam dati svoju snagu cijeloj momčadi. Moramo pokazivati karakter - rekao je stoper kockastih nakon susreta. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LU
Lu13
15:17 12.01.2023.

Znaci sve je bila laz,to smo i predpostavili...Komsije iscenirale nesto cega nema...

UD
Udbaš
19:14 13.01.2023.

Grozno, sad će komunističku partiju Lyona prestati pratiti jedina novinska kuća koja joj je do sada pridavala važnost - styria