NJEMAČKO DVORANSKO PRVENSTVO

Friedrich unatoč boli preskočila 202 cm

Foto: AFP
Friedrich unatoč boli preskočila 202 cm
01.03.2010.
u 09:41
Najbolji njemački atletičari okupili su se prošli vikend u Karlsruheu na nacionalnom dvoranskom prvenstvu, a obilježila ga je Ariane Friedrich sjajnim nedjeljnim nastupom u skoku u vis.
Pogledaj originalni članak

Europska dvoranska prvakinja preskočila je 2,02 metra, ali mnogo je veću senzaciju priredila drugoplasirana Meike Kröger koja je prvi put u životu preskočila dva metra.

Štoviše, napravila je to u prvom pokušaju, čime je preuzela vodstvo od Friedrich koja je rušila u prvom zaletu. No, najbolja njemačka visašica potom je u prvom pokušaju preletjela 2,02 i osvojila naslov te za jedan centimetar popravila svoj najbolji ovogodišnji rezultat.

- Sretna sam jer nisam imala problema s leđima. Važno je da sam preskočila 2,02 u prvom pokušaju. Meike me je šokirala, ali uspješno sam odgovorila na to - rekla je Friedrich.

Kröger (23) popravila je svoj osobni rekord za čak četiri centimetra i postala peta visašica ove zime koja je skočila više od dva metra. Na prvom je mjestu Blanka Vlašić sa skokom preko 2,06 m iz Arnstadta, a Splićanka je još tri puta ove godine letjela iznad dva metra. Friedrich ima skok preko 2,02 te još dva iznad dva metra, a po jedan skok preko dva metra sada imaju Svjetlana Školina, Ruth Beitia i Meike Kröger.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.