ČVRSTO UZ VATRENE

Friščić: Politika neće rušiti Vlatka

Foto: Sanjin Strukić | 24sata
Friščić: Politika neće rušiti Vlatka
19.10.2009.
u 18:51
Plasman na SP izgubili smo u Zagrebu protiv Ukrajine, tvrdi najvažniji i najmoćniji Markovićev ministar, dopredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić.
Pogledaj originalni članak

- U toj utakmici imali smo priliku sve riješiti. A u te priče “kibi-dabi”, da će poslije netko odigrati za nas, nikada nisam vjerovao. Kad se podvuče crta pod kvalifikacije, Ukrajina od Hrvatske dva puta nije izgubila, pobijedila je Englesku i najpoštenije je da ode u doigravanje za SP - kaže Friščić.

Koncept vatrenih odličan
Vlatko Marković konzultirao se s vama o produžetku suradnje s izbornikom Bilićem?

- Da, čuli smo se, podržao sam tu inicijativu. Zašto? Zato što je koncept “vatreni u Savezu” dobar i obećavajući. Mislim pritom na Bilića i njegov stožer te, naravno, i na Ladića. Mladi su i zaslužuju novu šansu. Bilić je zbog ozljeda imao jako oslabljenu momčad, a skupina je bila vrlo teška.

Dopredsjednik HNS-a Brleković tvrdi da bi Biliću trebalo smanjiti plaću jer zarađuje mnogo više od premijerke?

- Ta je usporedba ipak neprimjerena. Izvršni odbor HNS-a može razgovarati o njegovim primanjima i uskladiti ih s našim mogućnostima. Ali, usporedimo li Bilićevu plaću s primanjima drugih izbornika, onda je on na začelju.

Vlatko Marković opet je na udaru kritike. Vi ćete ga i dalje štititi?

- Marković je uvijek na streljani, a napravio je toliko toga u nogometu. Uredio je odnose u HNS-u i stvorio ozračje da sve u kući funkcionira. Od prvoga dana stao je čvrsto uz Bilića i Ladića i dao im slobodne ruke. Nikada ih nije ni u čemu sputavao, niti im je nekoga ili nešto nametao.

Ali, “ministri” mu svako malo završe u zatvoru. Zirdum je najnoviji primjer.

- Pokažu li se te optužbe istinitima, tom pojedincu, bez obzira na to koliko bio važan, više nema mjesta u Savezu.

Neka se Šuker kandidira
Dugogodišnji ste Markovićev saveznik u politici?

- Davno je prošlo vrijeme kada je Hrvatski nogometni savez bio predmet rasprava na VONS-u i kad su se funkcije dijelile po političkoj liniji. Ivo Sanader nikada mi nije rekao da bismo trebali sazvati izvanrednu skupštinu HNS-a i smijeniti Markovića, a s premijerkom Kosor o nogometu nisam ni razgovarao. Ima ona drugih prioriteta. I to je dobro.

Šuker najavljuje kandidaturu za predsjednika HNS-a?

- Nismo u izbornoj godini, pa i ne razmišljam o novom predsjedniku. Ne znam hoće li se Vlatko Marković kandidirati, a ako se Šuker odluči na taj korak, pozdravljam ga. Dobro bi bilo da bude što više kandidata - zaključio je Josip Friščić.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OB
-obrisani-
20:06 19.10.2009.

Igor Flak: \"Krupne oči su bile crvene poput vulkana, podočnjaci veći od Grand Canyona, a iz bijelog marlbora sukljao je dim koji je stvorio oblak bez upitnika.\" Igor počeo pisati priče i pričice!? Gosp. Uredniče, molim vas oslobodite nas ovoga nadri novinara igora Flaka! Hvala.

DU
Deleted user
22:40 19.10.2009.

Idite skojevci i pripadnici proleterskih brigada pecat. Markovicu..gosp.Markovic, molim vas odljepite se sa fotelje sto ste zaljepili ljepilom koje moze samo vasa ruka odljepit i nitko drugi. Pa tako nekako ste se izjasnili. Nove vjetrove i bure triba nasa drzava i sport da sve dobro ocisti.

VI
vitaszorcms
23:08 19.10.2009.

Friščić i Marković,dva komunistička demagoga. Da povratiš.