U 2009. GODINI

Gay i Richards najbolji atletičari SAD-a

Foto: AFP
Gay i Richards najbolji atletičari SAD-a
20.11.2009.
u 12:16
Tyson Gay i Sanya Richards proglašeni su najboljim atletičarima Sjedinjenih Američkih Država u 2009. godini. Dobili su nagradu "Jesse Owens".
Pogledaj originalni članak

I 27-godišnjem sprinteru i 24-godišnjoj atletičarki na 400 metara ovo je druga ovakva kruna. Gay je prvu dobio 2007. godine, kada je u Osaki osvojio tri zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu (100 i 200 metara, te u štafeti 4x100 metara). Richards je, pak, prvi put najbolja u SAD-a bila 2006. godine.

Gay je ove godine na Svjetskom prvenstvu u Berlinu osvojio drugo mjesto na 100 metara, iza nedodirljivog Usaina Bolta, ali je isto tako tri puta popravljao rekord SAD-a na 100 metara. S postignutim vremenom 9.69 trenutačno je drugi na vječnoj ljestvici istrčanih vremena u ovoj disciplini. Ispred njega je opet Bolt s aktualnim svjetskim rekordom (9.58).

Richards, koja je inače s Jamajke, ove je godine na SP-u Berlinu osvojila zlato na 400 metara, ali i u štafeti 4x400 metara.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.