IVO BALDASAR:

HNS mora ukinuti kaznu Marinu Brbiću, to je apsolutni uvjet za razgovor

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
HNS mora ukinuti kaznu Marinu Brbiću, to je apsolutni uvjet za razgovor
07.04.2015.
u 11:50
Davor Šuker u Split na razgovor šalje Vrbanovića, Cvrka i Srebrića, ali na čelu delegacije trebao je biti on. To bi bio znak dobre volje
Pogledaj originalni članak

Damir Vrbanović, Zoran Cvrk i Zorislav Srebrić stižu u Split, u utorak razgovarat će s predstavnicima Hajduka o organizaciji utakmice s Italijom. To je početak nove akcije Davora Šukera koji je najavio da će sve učiniti u Uefi da se promijeni domaćinstvo lipanjske utakmice s Italijom, da se umjesto u Zagrebu ta utakmica igra u Splitu. Šuker je najavio da će Splitu dati i utakmicu s Bugarskom u listopadu. Zaokret je to predsjednika HNS-a koji je potaknuo Darijo Srna. Kapetan reprezentacije nije znao da je utakmica s Italijom već dodijeljena Zagrebu, pa se ponadao odličnom navijanju u Poljudu na utakmici s Italijom.

Hajduk – HNS po starom

– Neka promijene domaćinstvo – rekao je Srna nakon utakmice s Norveškom.

I odjednom se cijela priča zakotrljala, premda je još 12. veljače Šukerov Odbor za hitnost utakmicu dodijelio Zagrebu. Više od mjesec i pol dana vladala je šutnja, a onda se Šuker sjetio da bi Split ipak možda mogao dočekati Italiju. Teško je ući u stvarne Šukerove razloge, nitko u Splitu ne vjeruje da se za promjenu odlučio u dobroj vjeri. Jer, ništa se u odnosima između Hajduka i HNS-a nije promijenilo u odnosu na veljaču. Jedina stvarna promjena su politički odnosi. Nova predsjednica RH postala je Kolinda Grabar-Kitarović, HDZ i Tomislav Karamarko u velikoj su ofenzivi, a Split i Hajduk su važno biračko tijelo. Predsjednica je bila na utakmici s Norveškom, primila je igrače i prije utakmice, Šuker se predsjednici zahvaljivao poslije utakmice. Još od vremena Franje Tuđmana pozicija predsjednika RH nije bila toliko važna što se tiče nogometne reprezentacije. Ne treba podsjećati da je među donatorima njezine kampanje bio Zdravko Mamić. Mnogi smatraju da je Karamarko rekao Šukeru kako bi bilo pametno da reprezentacija igra u Splitu. Ipak, Šuker nije mogao a da ne napravi grešku u koracima. U Split na razgovor šalje Vrbanovića, Cvrka i Srebrića, a na čelu delegacije trebao je biti baš on. To bi bio znak dobre volje.

Zna se partner za razgovor

Cijela Šukerova akcija nije pretjerano dojmila splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara.

– Ako su zaista iskreni i žele smanjiti tenzije, te ako žele normalnu komunikaciju, onda HNS mora razgovarati s Hajdukovim zakonskim predstavnikom, a to je predsjednik uprave. HNS mora ukinuti kaznu Marinu Brbiću, to je apsolutni uvjet za razgovor. Sa mnom o utakmici na Poljudu nemaju što razgovarati, stadion je u Hajdukovoj koncesiji. Bilo bi pametno da se sve kazne Hajduku revidiraju, naravno u okviru propisa – rekao je Baldasar.

Nije sporna Baldasarova želja da Italija dođe u Split.

– Apsolutno sam za to da Hrvatska i Italija igraju u Poljudu, ali rekao sam tko je HNS-ov partner za razgovor. Sa mnom mogu razgovarati ako su spremni uložiti koji milijun kuna u obnovu Poljuda – zaključio je Baldasar.

>>Davor Šuker: Predložit ću da se utakmica s Italijom igra u Splitu!

>>Mamić: Kunem se, Šuker je želio Norvešku i Italiju u Splitu, ali iz Hajduka su rekli 'ne'!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

PE
perfa57
11:59 07.04.2015.

U slučaju ukidanja kazne Brbiću, koja bi se kazna odredila Mamiću ili Miškoviću da oni u slijedećoj utakmici povuku momčad s terena ili odbiju igrati? Nepoštivanje zakona i pravilnika od strane Brbića ne čudi, jer je dio Kukuriku koalicije koja mijenja zakone kada joj ne odgovaraju.

ID
idijot
12:38 07.04.2015.

Znači traže samo da se ukine kazna Brbljiću i da se uloži koji milijun u Poljud..? Ja predlažem da se, uz navedeno, Hajduku smanji zaostakak za Dinamom ili još bolje- da 5, 6 bodova prednosti. Zatim, nek Torcida odluči koje će Hajduk utakmice do kraja odigrati, koji će "navijači" na stadion a koji ne. A da se smanje tenzije, predlažem da se svi troškovi organiziranja utakmice/a u Splitu podmire od strane HNS-a jer Hajduk i Split nemaju para.. To se vidi na plaćama superpredsjednika i njegove nafrizirane.. Zašto nema para u Hajduku? Pa zbog Mamića, tako da se uz sve navedeno traži i neopoziva ostavka dotičnoga, uz zabranu dolaska Srne u Split zbog veleizdaje..

Avatar Titanov sin
Titanov sin
12:00 07.04.2015.

Sa mafijom nema razgovora , izvbaciti iz prve lige je jedino pravedno jer su oni rak rana našeg nogometa .