ZADAR U RIGI U drugom kolu Eurokupa, košarkaši Zadra gostuju u Latviji

Gečevski dobio vizu, Garnett se oporavio

16.12.2008.
u 11:38
Pogledaj originalni članak

U sili problema koji su posljednjih tjedana pogodili zadarski sastav, jedan je problem ipak riješen. Naime, na letonski parket u Rigi ipak će istrčati Todor Gečevski, kapetan kluba iz Višnjika.

To nam je u telefonskom razgovoru potvrdio predsjednik Zadra Kristijan Magaš. Podsjetimo, Todor Gečevski se odmah nakon utakmice s FMP-om novinarima "izjadao" kako ima problema s vizom i da nije siguran za gostovanje u Letoniji.

Nakon što su Zadrani čarterom, bez Todora Gečevskog, krenuli put Rige već je postalo izvjesno da Makedonac neće moći, no čini se da je papirologija riješena i da će Zadar ipak s dvoznamenkastim brojem igrača istrčati na parket ASK Rige.

Dvojac koji pak ponovno neće igrati su Malik Dixon i Damir Rančić, a dobra vijest je svakako da je sve spremniji Marlon Garnett koji je ozlijedio preponu na utakmici protiv grčkog Maroussija u prvom kolu Eurokupa.

Najveće probleme Zadrani će ipak imati na poziciji razigravača gdje će za Zadrane uglavnom igrati Rok Stipčević i to protiv Coreya Brewera, bivšeg suigrača i prošlogodišnjega prvog organizatora igre Zadrana.

Ulazak Tonija Prostrana ili korištenje Hrvoja Perića na utakmici u Rigi ovisit će dakako ponajviše o učinku Roka Stipčevića.

- Riga je jako neudgodan protivnik, a to su pokazali i izbacivanjem Choleta i Seville. Imaju dobre i kvalitetne igrače, no dat ćemo sve od sebe i ostaviti srce na parketu i nadam se pobjedi.

- Čuo sam se telefonom s Coreyom Brewerom koji mi je rekao da su prvi put uspjeli dobiti Žalgirisa i jako su nezgodni, no nadam se da ćemo, kada na kraju pogledamo semafor, biti ti koji će biti zadovoljni - rekao je Rok Stipčević u najavi utakmice.

Rok poznaje Coreya
U Stipčevićevo dobro poznavanje Coreya Brewera veliku nadu polaže i zadarski centar Tome Ružić.
- Bit će teško bez Malika Dixona. Rok je sam, ali nadam se da će se uspjeti prilagoditi jer dobro zna kakav je Corey igrač.

- Mi na svakoj utakmici idemo po pobjedu pa tako i u Rigi - rekao je Tome Ružić, kojeg će pod koševima u Letoniji čekati žestoka bitka sa splitskim centrom u domaćim redovima Brunom Šundovim.

Pogledajte na vecernji.hr