PRVO POSUDBA

Gervinhov prijatelj Darbo potpisao za Dinamo na tri godine

Foto: gnkdinamo.hr
Gervinhov prijatelj Darbo potpisao za Dinamo na tri godine
01.08.2013.
u 18:55
Darbo je nogometnu karijeru započeo u Švedskoj, a dolazi iz engleskog Wigana
Pogledaj originalni članak

GNK Dinamo danas je potpisao trogodišnji ugovor s talentiranim 20-godišnjim Gambijcem koji se zove Alieu Darbo. Darbo u redove hrvatskog prvaka dolazi iz engleskog Wigana te se nada uspješnoj karijeri u Hrvatskoj:

- Sretan sam što sam dobio ovu priliku. Znam kakav je Dinamo klub, ali vjerujem u sebe. Trenutno sam još u procesu rehabilitacije, ali siguran sam kako neće proći dugo prije nego sam opet na terenu. Za početak ću vjerojatno ići na posudbu kako bih se vratio u formu, a naravno da vjerujem kako ću brzo obući i dres Dinama te igrati u Ligi prvaka – rekao je nakon potpisa ugovora novi veznjak plavih.

Inače, Darbo je nogometnu karijeru započeo u Švedskoj gdje je igrao za nekoliko klubova prije nego se skrasio u nogometnoj školi Örgrytea. Njegov talent su ubrzo vidjeli skauti Le Mansa i mladića koji ima švedsku i gambijsku putovnicu odveli u Francusku. Ipak, tamo se nije naigrao pa se od nekoliko ponuda odlučio za onu Wigana i karijeru nastavio u Engleskoj. Tamo je, pak, nastupao za rezervnu momčad prije nego je kao slobodan igrač došao u redove hrvatskog prvaka.

Što se tiče reprezentativne karijere, Darbo je nastupao za mlade reprezentacije Švedske, a potom i za onu Gambije na Svjetskom prvenstvu do 17 godina.

Novom igraču Dinama prije svega želimo brz oporavak i skori povratak na teren, a potom i veliku karijeru. Recimo, onakvu kakvu je ostvario njegov bivši suigrač i prijatelj, a današnji igrač Arsenala Gervinho.

>> Gambijski veznjak Darbo potpisuje za Dinamo

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.