Bitka za Manchester

Giggs: Derbi sa Cityjem? Nama su utakmice s Liverpoolom važnije...

Foto: 'PATRIK STOLLARZ'
Giggs: Derbi sa Cityjem? Nama su utakmice s Liverpoolom važnije...
09.12.2012.
u 10:40
- Zamislite samo koliko se kaznenih udaraca dosuđuje za Manchester City. Prošle sezone su dobili 21 penal ili takvo što. Da je nama toliko dosuđeno, bila bi istraga u Donjem domu Parlamenta. Organizirali bi se protesti - kaže Ferguson
Pogledaj originalni članak

S tri boda prednosti Manchester United će u nedjelju (14.30 sati) gostovati na Etihadu u 16. kolu Premiershipa kod gradskoga suparnika, nogometaša Cityja. Prilika je to Unitedu da se odlijepi od \"dosadnog\" suparnika, koji se rano oprostio od Lige prvaka i ozračje u svlačionici zbog tog podbačaja Cityja svakako nije idealno. A i tradicija je na strani trofejnog Uniteda – u 30 prvenstvenih gradskih derbija, United je slavio 17 puta, City sedam, dok je šest ogleda okončano remijem. Menadžer Uniteda sir Alex Ferguson sučelio se menadžeru Cityja Robertu Manciniju deset puta, pobijedio je u pet navrata, četiri je puta Mancini slavio, jednom nije bilo pobjednika.

Pokazati tko je gazda u gradu

– Pred nama je gradski derbi, ali ne osjećam neku posebnu napetost. Više me motiviraju utakmice s Liverpoolom, to su za nas najveći derbiji – bio je iskren do bola Unitedov izvrsni veteran, 39-godišnji Velšanin Ryan Giggs. Potom je dodao:

– Posebnu draž ipak nosi spoznaja da je riječ o gradskom suparniku koji je u zadnje dvije godine silno napredovao potrošivši mnogo novca na igrače. Napokon, lani su nas pobijedili oba puta i sad im želimo pokazati tko je gazda u gradu.

A bivši Unitedov napadač Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer ovako je podijelio pozicije u gradu:

– City će uvijek biti naš mlađi brat.

Prošle je sezone taj mlađi brat gadno oprao starijeg, pobijedivši na Old Traffordu čak 6:1 na putu do svog prvog naslova nakon pune 44 godine!

Međutim, Roberto Mancini kaže:

– Iako smo u nedjelju mi domaćini, United je uvijek favorit, zbog svoje povijesti! Mi smo ovdje samo dvije godine, a oni su naviknuli boriti se za naslov u posljednjih 20 godina. K tome, još kako su se pojačali Van Persiejem.

Građani još bez poraza u ligi

A ponajbolji igrač Cityja Yaya Toure naglašava:

– Iako smo ove sezone primili previše golova, još nismo izgubili prvenstvenu utakmicu i nadam se da će tako ostati i nakon nedjelje. Spremni smo za veliki okršaj, vjerujem da će nakon gradskog derbija na vrhu ljestvice biti dva kluba iz Manchestera s istim brojem bodova.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar toxic alien
toxic alien
12:12 09.12.2012.

U Unitedu se ne stede kad treba poniziti gradskog rivala. Svake godine ponavljaju kako susreti izmedju njih i City-ja za njih nemaju takvu tezinu kao susreti sa Liverpoolom. Da li je to opravdanje za jos jednu mogucu sesticu? Kao ono, eto, mi se ne trudimo protiv vas, vi ste mali klub! Sad su jos dosli sa ovom pricom o penalima, pred sami susret. Izgleda da Ferguson previse gleda Mourinhove press konferencije. Treba odmah izvrsiti pritisak na sudije, tako da im ne padne na pamet suditi penal protiv Uniteda! Vrlo jeftine igre vrlo dobrog menadzera.