LIGA PRVAKA

Glumac Ronaldo srušio Juventus, Ibrahimović zabio četiri

Foto: Reuters/Pixsell
'Real Madrid's Cristiano Ronaldo (C) celebrates his goal with Luka Modric during their Spanish King's Cup soccer match against Celta Vigo at Santiago Bernabeu stadium in Madrid January 9, 2013. REUT
Foto: Reuters (Ilustracija)
Cristiano Ronaldo
Luka Modrić
23.10.2013.
u 22:38
Oba gola zabio je Ronaldo, ali i odglumio udaranje Chiellinija zbog kojeg je torinska momčad gotovo čitavu drugo poluvrijeme igrala s igračem manje.
Pogledaj originalni članak

Velika večer dvojice najspektakularnijih igrača današnjice, skorašnjih suparnika u doigravanju za SP. Zlatan Ibrahimović s četiri je pogotka u Bruxellesu (5:0 za PSG) ipak zasjenio Cristiana Ronalda u derbiju večeri protiv Juventusa.

U Zlatanovom showu protiv Anderlechta ne zna se koji je pogodak bio veće remek-djelo. Jednoga je zabio petom, jednoga projektilom s gotovo 30 metara... Ibro je tako postao deseti igrač s četiri i više pogodaka na utakmici Lige prvaka i prvi Šveđanin nakon 40 godina kojemu je to uspjelo u europskoj utakmici. Tore Cervin iz Malmöa učinio je to u listopadu 1973. godine.

Uvod ovoj utakmici bili su navijački sukobi u kojima je bilo ozlijeđenih, privedeno je 76 huligana, od toga 60 najekstremnijih navijača PSG-a.

Cristiano Ronaldo s dva je pogotka srušio Juventus (2:1 za Real), uz pomoć njemačkoga suca Gräfea, koji je na početku drugog poluvremena isključio Chiellinija. Talijan je, istina, dodirnuo po licu Ronalda, a Portugalac odglumio težak prekršaj i iznudio crvendać. Čak je i Beusan na HTV-u priznao kako je ovo bila velika pogreška Gräfea.

Ronaldo je sada s 58 pogodaka u Ligi prvaka na vječnoj listi preskočio Van Nistelrooya i sada su ispred njega samo još Messi (62) i Raul (71). Usto je nadmašio i slavnoga Eusebija i postao najbolji portugalski strijelac u Europi, a Ibro i on zajedno su ove sezone u LP zabili 13 golova u tri kola što nije uspjela niti jedna momčad u natjecanju!

Luka Modrić, na poziciji prednjega veznoga, utakmicu je okončao kao najprecizniji dodavač na terenu, a u 79. minuti dobio je žuti karton. Osramotio se Benzema promašivši vrata s dva metra...

Darijo Srna (također požutio) predvodio je Šahtar u debaklu u Leverkusenu (0:4), dok Dudu nije ulazio u igru. Srna je u 50. minuti skrivio jedanaesterac, iako prekršaja nad napadačem Bayera nije bilo. Smiješna odluka francuskoga suca Lannoya.

Mario Mandžukić do 70. minute igrao je za Bayern protiv Viktorije Plzenj (5:0) i dodao Alabi uoči drugoga pogotka. Bavarci u prosjeku na utakmicama Lige prvaka imaju posjed lopte u prosjeku čak 71 posto, što je čak više i od Barcelone (70 posto). U prva tri kola suparnici su im uputili samo pet udaraca u okvir, a moćni Bavarci čak 35!

Manchester United svladao je Real Sociedad 1:0 najbržim svojim pogotkom ikada u Ligi prvaka. U 69. sekundi utakmice autogol je postigao Inigo Martinez.

>> Počinje operacija Island: Braća Kovač posjetila Modrića u Madridu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.