Sukob trenera

Goluža: Ako se netko tukao, onda je to bio Nenad Kljaić

Foto: AFP
Goluža: Ako se netko tukao, onda je to bio Nenad Kljaić
27.01.2011.
u 13:17
Kljaić je izjavio da bi on sa svojim igračima pobijedio Srbiju i Švedsku. Blago nama, znači da će osvojiti Ligu prvaka – istaknuo je Goluža.
Pogledaj originalni članak

Slavko Goluža i Nenad Kljaić nekad su bili suigrači u klubu i reprezentaciji,. Danas su obojica treneri. Nenad je trener CO Zagreba, a Slavko sisačke Siscije, ali i izbornik reprezentacije. Umjesto suradnje, danas se gledaju preko nišana pa se tako Goluža  osvrnuo na neke izjave Nenada Kljaića.

- Nije prvi put da me Kljaić proziva. Puno je neistina rekao. Rekao je da su se igrači pobunili protiv mene na turniru u Parizu, da je bilo tučnjave u svlačionici, da sam kriv što je Alilović u lošoj formi, da su njegovi igrači došli u superformi, a ovdje su loši. Sve je to laž. Ako se netko tukao u reprezentaciji, to je bio on. To da su njegovi igrači u dobroj formi pokazala je utakmica u Našicama gdje su jedva pobijedili Nexe sa samo pogotkom razlike. O njegovoj super taktici govore utakmice u Ligi prvaka, u Sarajevu gdje je izgubio bod i Flensburgu gdje je uvjerljivo pobijeđen i gdje mu je naređeno da mora igrati obranu 6-0 - rekao je Goluža.

Igrači koji kod Kljaića sjede na klupi ovdje su u važnim ulogama.

 - I to je istina. Manuel Štrlek, Jakov Gojun i Ivan Pešić u startnoj su postavi. Prva dvojica briljirala su u mojoj prvoj službenoj utakmici na klupi reprezentacije kada smo u Karlovcu, u kvalifikacijama za EP, pobijedili Rumunjsku. Kod njega Marino Marić također ne igra, a ja sam ga zvao u reprezentaciju i na treninzima je bio odličan. Igrom slučaja ostao je na ovom prvenstvu na tribini kao treći kružni napadač - istaknuo je Goluža.

Kritizirao je Kljaić i cijeli stručni stožer?

 - To je smiješno. Pa pola mog stručnog stožera su ljudi koji rade s njim u klubu poput Šole i Tomljanovića. Prihvaćam kritike, daleko do toga, ali od jednog Serdarušića ili Červara. Uostalom, ako je Kljaić izjavio da bi on sa svojim igračima pobijedio Srbiju i Švedsku, onda blago nama, osvojit će Ligu prvaka. No, ja sam katolik i sve ću mu ove izjave oprostiti, ali neću zaboraviti. On je svojim izjavama naštetio rukometu  - zaključio je Goluža, još dodavši:

- On je trener koji još uopće nema licencu. Mislim da to dovoljno sve govori. Ali, eto da me niste pitali o Kljaiću ne bih uopće ništa rekao jer sam koncentriran na današnju utakmicu sa Islanđanima. Ne želim nepotrebno trošiti energiju

Vlado Šola i Zoran Gobac mudro su sve to slušali sa strane

Bit će zanimljivo u Sisku, vikend odmah po povratku sa svjetskog prvenstva. Naime, 5. veljače igra se prvenstvena utakmica između Siscije i CO Zagreba. Goluža i Kljaić sjedit će na suprotnim stranama i bit će zanimljivo hoće li se nakon ovog prepucavanja pružiti ruku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 47

OB
-obrisani-
15:42 27.01.2011.

Borba za peto mjesto na SP je super i nama je svima u Sloveniji vrlo drago da ste Hrvati tako ponosni na svoje rukometaše..Samo tako dalje...

OB
-obrisani-
16:08 27.01.2011.

27.01.2011. u 15:43h pravaistina88 je napisao/la: EUJanez, naći ćemo te ako te naši dečki na Bregani puste sa Balkana u EU kreni prema Mariboru pa me potraži...

OB
-obrisani-
15:41 27.01.2011.

Jest goluža, ti si kao pravi hercegovac ipak samo zabijao noževe u leđa pripremajući teren za svoje vlaje, priseljenike... MRŠ!!!!