TENIS

Goran Ivanišević istegnuo bedreni mišić pa Santorou uvalio Zimonjića

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Goran Ivanišević istegnuo bedreni mišić pa Santorou uvalio Zimonjića
03.12.2014.
u 07:00
Marin Čilić nastupio samo u paru i sa Zimonjićem, izgubio od Monfilsa i Bopanne sa 1:6, za samo 19 minuta
Pogledaj originalni članak

U prvom dvoboju na drugom turniru Azijske teniske lige u Singapuru sastav UAE Royalsa, za koji nastupaju Marin Čilić i Goran Ivanišević, doživio je drugi i još teži poraz od Indian Acesa. Emiraćani su ostali bez ijedne pojedinačne pobjede i izgubili su sa 11:30 osvojivši tako samo jedan bod. Sad zaostaju za Indijcima pet bodova (11:16), ali ostaju na drugom mjestu.

Bio je to na neki način i sudar koncepcija. Dok među rojalistima svi ovo natjecanje nastoje prihvatiti više kao zabavu, Fabrice Santoro, igrač i trener indijske ekipe, želi uspjeh pod svaku cijenu. A ima tu sreću da mu glavni igrač Gael Monfils može biti uspješan i istodobno se zabavljati. Članovima jugosfere iz UAE Royalsa, a među njima i Goranu i Marinu, to malo teže polazi za rukom.

Čilić je tako jučer nastupio samo u paru, sa Zimonjićem, i za samo 19 minuta izgubio od Monfilsa i Bopanne sa 1:6. Ivanišević je u dvoboju legendi s neumornim Santoroom izdržao samo do 1:4, a potom je zbog istegnuća bedrenog mišića mjesto prepustio Zimonjiću. Francuz je pobijedio sa 6:2 jer je u odličnoj kondiciji. Nije nevažna činjenica da se Santoro od aktivnog igranja oprostio 2010., a Goran još 2004. godine.

– Igrao sam protiv ljevaka pa protiv dešnjaka. Nije se lako snaći – kazao je Santoro koji bi se sljedećih dana mogao malo i odmoriti jer je u Singapur stigao i Andre Agassi, također član asova.

Osim njega, stigla je i Serena Williams iz ekipe Singapura, ali je zato natjecanje napustio član Manile Andy Murray. A Novaka Đokovića nema pa nema, ugovori su očito bili tanki ili su vlasnici UAE-a (kao ponekad organizatori ATP turnira) znali da ga neće biti na prvim turnirima, ali su o tome mudro šutjeli.

U takvoj situaciji Indian Acesi zbilja dominiraju. Monfils je bez problema pobijedio Jazirija sa 6:1, Bopanna i Mirza bili su bolji u paru od Zimonjića i Mladenović sa 6:5, a Ana Ivanović uzvratila je Kristini Mladenović za poraz u Manili i tukla je sa 6:2.

– Krasi nas zajedništvo i timski duh. Zabavljamo se i pobjeđujemo – rekla je Ana.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TR
traflu
10:45 03.12.2014.

Kakvi smo mi Hrvati.Čilić nakon US-Opena se razbahatio i nema ga nigdje.Novinari šute o tome

PE
peugeot
14:33 03.12.2014.

Zimonjic je oduvijek i iskljucivo igrac dubla. Inace, ovaj egzibicioni turnir je cista zafrkancija, a bogami tenisaci pored placenog puta mogu nesto i zaraditi. Moj Filicu, pazite se da Vam neko u redakciji ne uvali boljeg novinara od Vas na mjestu na kojem sjedite !