USPJEŠNA SURADNJA

Tajna uspjeha? Goran je Čiliću vratio samopouzdanje, popravio servis i volej...

Foto: Reuters (Ilustracija)
Tajna uspjeha? Goran je Čiliću vratio samopouzdanje, popravio servis i volej...
09.09.2014.
u 14:55
– Prošlo je i pet, šest mjeseci dok nisam usvojio njegove ideje. To je bio najteži dio – rekao je Čilić o suradnji s Goranom
Pogledaj originalni članak

U čemu je tajna Čilićeva uspjeha? To je pitanje koje mnoge golica. Prije nego što potražimo odgovor, spomenimo da je Čilić još u juniorskom stažu (pobjednik Roland Garrosa) pokazivao da će biti veliki igrač. Već je bio i član Top 10 i to prije četiri godine.

No, bitnu prekretnicu donijela je suradnja s Goranom Ivaniševićem. Podignuo mu je servis, popravio volej, ali ono najbitnije je – donio mu je samopouzdanje. Za razliku od prijašnjeg trenera Boba Bretta, koji je nesumnjivo veliki stručnjak, Goran živi s Marinom 24 sata. Kao sunarodnjak, bolje ga razumije, zna njegove strahove, prošao je kroz njegove muke.

Njihova suradnja počela je lani, nakon što je Čilić suspendiran zbog dopinga. Koliko je uspješna, govore rezultati: u 2014. godini osvojio je Zagreb, Delray Beach i, kao šlag na tortu, US Open. A praktički su tek počeli.

– Počeli smo surađivati 1. rujna prošle godine. Goran mi je rekao da moram igrati agresivan tenis. Ne smijem previše taktizirati jer, kad bih se bavio taktikom, ne bih bio koncentriran na meč. Nije bilo lako to prihvatiti i potpuno promijeniti mentalni sklop – objasnio je Čilić nakon trijumfa na US Openu.

Trebalo je vremena da sve stvari sjednu na svoje mjesto...

– Prošlo je i pet, šest mjeseci dok nisam usvojio njegove ideje. To je bio najteži dio. Osim toga, servis mi se drastično poboljšao i sve je drugo slijedilo nakon toga. Prije toga sam previše razmišljao o načinu na kojim moram igrati.

Čilić nije zaboravio ni Bretta.

– Zahvalan sam mu što sam učio od njega jer je trenirao velike igrače. On je izgradio bazu na čijem temelju danas ubirem plodove. Bobu sam jako zahvalan jer sam zbog njega veliki igrač.

>> Goran i ja se nismo brijali cijeli turnir. Slavit ćemo po cijelom Manhattanu, valjda neće ispasti Mamurluk 4

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

LB
lela.baborela
15:12 09.09.2014.

Marine svaka ti čast, ponosni smo svi na tebe.

PI
pismeni
15:24 09.09.2014.

Bravo genijalci!

NV
novo vriijeme
15:17 09.09.2014.

Gorane i Marine bravoooo!! Cijeli dan smo sretni i osjećamo se tako važnim pred cijelim svijetom, samo zahvaljujući vama : Veliko hvala za ovaj dan.