ZANIMLJIVI LJUDI Sportska obitelj Mašić

Gospić ukorak sa sportskim trendovima

30.01.2009.
u 11:58
Pogledaj originalni članak

GOSPIĆ – Proglašenje Sebastijana Mašića (24) za lanjskog sportaša godine u Ličko-senjskoj županiji dovelo je do neočekivanog uspjeha mladog kluba slobodne borbe (UFK) Likos, ali i cijele sportske obitelji Mašić iz Gospića.

Sebastijan je s nekolicinom prijatelja u Gospiću osnovao klub slobodne borbe u proljeće 1997. godine. Trenirali su u vojarni, a zatim su se potrudili i pribavili nešto donacija, registrirali se kao dvadeseti klub u Hrvatskoj.

- Članovi smo Hrvatskog saveza slobodne borbe koji nam je pomogao da stanemo na noge. Od njegova predsjednika Željka Banića dobili smo nešto literature, počeli smo trenirati u gimnaziji, a sada nas tridesetak trenira u dvorani Visoke učiteljske škole – kaže Mašić.

Prošle godine kapnula je i prva subvencija iz gradskog proračuna zahvaljujući gradonačelniku Milanu Koliću. To im je omogućilo da ne propuste prvo Državno prvenstvo u Dubrovniku na kojemu je sudjelovao Damir Oroslan osvojivši treće mjesto. I Mašić je prošle godine bio na tri natjecanja i u pravilu se vraćao sa – zlatom i srebrom.

Na prvome hrvatskom međunarodnom natjecanju ADCC, natjecanju submition wrestlingu – hrvanje s polugama, u Zadru u kategoriji 99 + kg osvojio je zlato. Bilo je to isključno natjecanje za Europsko prvenstvo, ali ga nije zapalo (?!) zbog mućki. Jesenas je bio na međunarodnom turniru slobodne borbe u Opatiji i ponovno donio zlato u Gospiću. Bio je i na prvome hrvatskom prvenstvu u hrvanju u grappelingu u Sesvetama i vratio se sa srebrnom medaljom.

- Nadamo se daljnjoj financijskoj potpori, a na klubu će biti da opravda povjerenje jer smo se na vrijeme uključili u sva državna natjecanja. U klubu je dosta mladih kojima je kao i meni uzor Mirko Filipović, i oni su jamstvo novih uspjeha. Među njima je i Filip Bubaš (10) koji je najmlađi član kluba – kaže Mašić.

Sebastijanov najbolji partner za trening je njegov nešto mlađi brat Antonio (24) koji je prošle godine prvi u Hrvatskoj osnovao Armwrestling klub (klub za obaranje ruke) Arktos. Na prvom natjecanju koje je održano u gospićkom pubu sudjelovali su i stariji Mašići. Majka Mandica osvojila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji. Ona se inače aktivno bavi sportom već dugo i to kuglanjem i streljaštvom. Sudjelovala je na državnim prvenstvima i bila županijska pobjednica. Na ovome natjecanju tata Ratko izgubio je prvo mjesto od sina Antonija, a treće mjesto osvojio je Sebastijan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr