Epizoda na Brunejima

Gović: Na Brunejima se može lijepo zaraditi

Foto: 'Photoshop'
Gović: Na Brunejima se može lijepo zaraditi
19.11.2009.
u 13:20
Da mu lakše prođe boravak u dalekoj zemlji, Goviću su puno pomogli i naši Ivan Jerković i Rene Komar, koji su mu bili suigrači.
Pogledaj originalni članak

Nakon četveromjesečne epizode na dalekim Brunejima na naš način života opet se navikava nekadašnji lucidni veznjak Šibenika Dražen Gović. Suspenzija brunejskoga nogometnog saveza, zbog čega je i njegov klub DPMM morao istupiti iz singapurske lige, utjecala je na Govićev povratak kući, no to mu nije previše teško palo.

– Nije bilo baš lako, drugačija je to kultura, potpuno se drugačije živi. Alkohol je zabranjen, nema izlazaka ni zabave... Ne bih mogao tamo dugo živjeti, samo otići nakratko, zaraditi nešto novca jer dobro plaćaju pa se vratiti u domovinu – priča nam Dražen Gović.

Sasvim drugačije od europskoga je i shvaćanje nogometa na Brunejima.

– Nema tu kolektivne igre, brzih pasova i suradnje. Oni od stranaca očekuju da igraju sami, da im daju balun, pa ovi prođu pet-šest igrača i zabiju gol. Nije mi bilo lako naviknuti se ni na to – govori Gović.

A da lakše "preživi" to vrijeme u dalekome svijetu, Goviću su pomogla još dvojica naših igrača koja su igrala za DPMM, Ivan Jerković i Rene Komar. Uz trenera Vjerana Simunića činili su pravu malu hrvatsku koloniju na Pacifiku!

– Ma naravno da smo se nas trojica držali skupa, stalno smo se družili, gledali satelitom naš program, osluškivali vijesti iz Hrvatske. No, moram istaknuti da su i sjajni igrači! Za Jerkovića se to zna, no sada sam se uvjerio da je i Komar igrač koji ima kvalitete i za Prvu ligu – priča Gović, koji će se neko vrijeme još odmarati te tražiti novi angažman za proljetni dio sezone.

Pratio je Gović s dalekih Bruneja ovosezonske uspjehe svoga Šibenika. Iako ima gotovo sasvim novu momčad u odnosu prema onoj u kojoj je on igrao, klub sa Šubićevca iznenađenje je prvenstva. No, Goviću ipak ostaje gorak okus u ustima kada priča o tom klubu.

– Da su mi uplatili novac koji sam pošteno zaradio, ne bih ni otišao iz Šibenika. Istina, poslije su dio duga podmirili, no još mi duguju nešto malo – otkriva Gović.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.