osobe sa invaliditetom

Gracijano Turčinović najbolji u Europskom kupu

Foto: Vesna Brnabić
Gracijano Turčinović najbolji u Europskom kupu
27.09.2010.
u 17:39
U Beogradu je 25. i 26. rujna održan Europski kup za osobe s invaliditetom u biciklizmu na kojem je nastupila i tročlana reprezentacija Hrvatske u sastavu: Gracijano Turčinović, Mato Mikajević i Mario Alilović pod vodstvom Tomislava Zadre.
Pogledaj originalni članak

Od ukupno devet europskih zemalja naši reprezentativci postigli su sljedeće rezultate:

U handbikeu na kronometar (11 km) Gracijano Turčinović, član Sportskog društva paraplegičara iz Pule, osvojio je prvo mjesto s rezultatom 20.22 min i prosječnom brzinom od 34,80 km/h, drugi je bio Mato Mikajević (23.50 min), a treće je mjesto zauzeo grčki predstavnik (24.53 min).

U cestovnoj vožnji na kružnoj stazi dugoj 23 km ponovno je uvjerljivo najbolji bio naš Turčinović s rezultatom 41.13 min, prestigavši drugoplasiranog Grka za gotovo 10 minuta.

Zahvaljujući ovim sjajnim rezultatima koje je Turčinović postigao na novom handbikeu i uz vodstvo trenera Mladena Pucarića izbornik Zadro uvrstio ga je u hrvatsku reprezentaciju za sljedeće Svjetsko prvenstvo koje će se dogodine održati u Kanadi.

Turčinović je izjavio  da je vrlo zadovoljan postignutim rezultatom iako je vozio po jaku vjetru, a kako ga 10. listopada očekuje maraton u Carpiju (Italia), nastojao je ne voziti svoj maksimum.

Turčinović je zahvalio Istarskoj županiji na financijskoj pomoći od tri tisuće kuna, MTB-u Istra iz Pazina koji mu je ishodovao licenciju bez koje ne bi mogao nastupiti, te bratu Armandu koji je bio kao vozač, serviser i snimatelj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.