moguć je i stečaj

Gradska skupština odobrila Bandićev plan sanacije Cibone

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Gradska skupština odobrila Bandićev plan sanacije Cibone
20.12.2010.
u 18:31
Jednoglasno je prihvaćeno da Grad preuzme Cibonin dug kod Zagrebačke banke od 3,259.304 eura, ali i Cibonine poslovne prostore.
Pogledaj originalni članak

Vijećnici Skupštine grada Zagreba jednoglasno su podržali plan gradonačelnika Milana Bandića za sanaciju KK Cibona čiji je prvi korak preuzimanje duga nastalog dizanjem kredita kod Zagrebačke banke u visini od 3,259.304 eura u kunskoj protuvrijednosti.

– To je samo početak sanacije kluba. Kako mi ne znamo što će se događati ulaskom stečajnog upravitelja, molim ga da nas redovito obavještava o tom procesu – kazao je zastupnik Goran Kutlić.

O kakvom je stečaju riječ pojasnio je Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i šport:

– U razgovorima na odborima stečaj je spominjan kao jedna od opcija, no hoće li do njega doći odlučit će nova uprava nakon hitne i temeljite analize.

Bandićev voditelj projekta Cibona kazao nam je kako očekuje da će klub u srijedu dobiti novu upravu:

– Očekujem da ću se u utorak sastati s v.d. predsjednikom Mihovilom Nakićem. Vjerujem da će nova uprava biti instalirana već na ovoj skupštini i da nova skupština neće biti potrebna. Bilo bi to gubljenje vremena. Razgovarao sam u nedjelju s igračima i pokazali su se vrlo razumnima. Budu li im ispunjavane ugovorne obveze, spremni su ostati. Koliko brza može biti prva financijska injekcija? Već početkom siječnja očekujem prve poteze.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar cluesblues
cluesblues
23:55 20.12.2010.

...a sad lijepo slijedi stecaj, pa vrijednost cibonine imovine u stecajnom postupku naglo pada na neke smijesne svote (jer za sad grad ima samo funkciju privremenog upravitelja) , onda je lijepo rascerupaju bandiceva hercegovanca, a za cibonu koga briga....sjajan plan, i sve po zakonu.....

ZV
zvonimir13
00:43 21.12.2010.

napokon,idu bolji dani

MA
mateja23
11:13 21.12.2010.

Bice kao sa Zvezdom.... Kad su je izmuzli za 9 miliona eura, sutnuli je na stranu da se snalazi kako zna i ume.... Tako isto isa cibonom, kad im sve oduzmu, onda ce biti, dovidjena, i mozda nece propasti, ali ce izgubiti svu imovinu, sve igrace i ostati bez eurolige,,,