REAL I ATLETICO

Gradski derbi prvi put u finalu Lige prvaka

Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
Gradski derbi prvi put u finalu Lige prvaka
30.04.2014.
u 23:35
- Osvajanje decime je moj posao. Svi znamo da je to veliki cilj i želja svih u klubu - rekao je trener Reala Carlo Ancelotti nakon što je preuzeo tu funkciju.
Pogledaj originalni članak

Prvi put u povijesti Lige prvaka gledat ćemo gradski derbi. 24. svibnja na stadionu Benfice u Lisabonu na teren će izaći dva madridska kluba, Real i Atletico.

Real je Ligu i Kup prvaka osvajao devet puta po čemu je najuspješnija momčad u povijesti. Realovci su posljednji put prvaci bili 2002. i od tada čekaju decimu.

- Osvajanje decime je moj posao. Svi znamo da je to veliki cilj i želja svih u klubu - rekao je trener Reala Carlo Ancelotti nakon što je preuzeo tu funkciju.

Realovci su natjecanje u Ligi prvaka počeli u grupi s Juventusom, Galatasarayem i Kopenhagenom u kojoj su osvoji prvo mjesto. Nakon toga su nanizali tri njemačka kluba. Prvo su s 9:2 ukupno izbacili Schalke, a onda se osvetili Borussiji Dortmund koja ih je lani izbacila polufinalu. Zatim su s 5:0 ukupno pregazili moćni Bayern.

Atletico s druge strane nikada nije osvojio Ligu prvaka, a jednom je bio u finalu. Bilo je to prije točno 40 godina kada je poražen od Bayerna s 4:0. No, da je Atletico itekako opasna momčad svjedoči podatak da se u posljednjih pet sezona tri puta plasirao u europsko finale (2010. i 2012. je osvojio Europsku ligu).

Atletico je ove sezone osvojio skupinu u kojoj su bili Zenit, Porto i bečka Austrija. Nakon toga je izbacio Milan, zatim kući poslao favoriziranu Barcelonu pa eliminirao i Mourinhov Chelsea.

Raduje nas što će ponovo jedan hrvatski igrač nastupiti u finalu Lige prvaka. Nakon slavlja Marija Mandžukića lani, ove će se sezone za naslov boriti Luka Modrić. Danas je momčad Reala nezamisliva bez hrvatskog veznjaka, a bilo bi sjajno kad bi na pripreme za Svjetsko prvenstvo stigao s naslovom Lige prvaka.

>> Atletico svladao Chelsea i nakon 40 godina prošao u finale!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.