TENIS

Grosjean rastužio Engleze

04.07.2003.
u 00:00
Kao i lani, u finalu ženskog turnira igrat će sestre Serena i Venus Williams
Pogledaj originalni članak

LONDON - Na Wimbledonu sve po starom. Tim Henman opet je uprskao. Fred Perry ostaje posljednji Englez koji je na terenima "All England Cluba" otišao do kraja, bilo je to davne 1936. godine. "Tiger Tim" još je jednom ostao bez streljiva, ovaj put protiv Sebastiena Grosjeana. Ponovno su za domaćeg aduta kobni bili kišni prekidi, baš kao i 2001. u polufinalnom srazu s Goranom Ivaniševićem. Domaći navijači u žalosti iako su neki od njih već predvidjeli ishod ovogodišnje odiseje britanskog broja jedan.

- Mislim da će Henman osvojiti Wimbledon i da će Engleska osvojiti sljedeći nogometni Svjetsko prvenstvo, a mislim da sam upravo vidio i svinju kako leti - ironičan je nakon srijede i Grosjeanova vodstva bio jedan od dežurnih skeptika. I bio sasvim blizu istine. Francuz je slavio nakon četiri seta i tri kišna prekida u meču koji je počeo u srijedu, a završio u četvrtak. U trećem "Grand Slam" polufinalu karijere (2001. igrao u završnici Australian Opena i Roland Garrosa) čeka ga Mark Philippoussis, pobjednik u dramatičnih pet setova nad Nijemcem Alexanderom Poppom. Bit će to njihov peti međusobni susret, dosad svatko ima po dvije pobjede. U drugom se polufinalu sastaju četvrti i peti nositelj, Roger Federer (svladao u tri seta Sjenga Schalekena) i Andy Roddick, koji je također bio uvjerljiv protiv Šveđanina Jonasa Bjorkmana. U susret koji mnogi proglađavaju finalom prije finala s naglašenijim optimizmom ulazi Federer, koji je slavio u sva tri dosadašnja njihova međusobna susreta.

Kao i lani, u finalu ženskog turnira naći se će Serena i Venus Williams, koje su se u polufinalnim susretima uspješno obranile od belgijske opasnosti (Henin i Clijsters). Bit će to šesti sestrinski finale jednog Grand Slam turnira, zadnja četiri dobila je Serena koja bi novim uspjehom obranila prvo mjesto WTA liste.

Rezultati - Tenisači, četvrtfinale: Federer (4, Švic.) - Schalken (8, Niz.) 6:3; 6:4, 6:4; Roddick (5, SAD) - Bjorkman (Šved.) 6:4, 6:2, 6:4; Grosjean (13, Fran.) - Henman (10, VB) 7:6(8), 3:6, 6:3, 6:4; Philippoussis (Aus.) - Popp (Njem.) 4:6, 4:6, 6:3, 6:3, 8:6.

Tenisačice, polufinale: S. Williams (1, SAD) - Henin-Hardenne (3, Bel.) 6:3, 6:2; V. Williams (4, SAD) - Clijsters (2, Bel.) 4:6, 6:3, 6:1.

Mario KUSS

Pogledajte na vecernji.hr