NIŠTA OD LONDONA

Gvardiol definitivno neće u Chelsea: Bluesi su donijeli odluku koja će im financijski olakšati

Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
Bundesliga - RB Leipzig v Freiburg
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco
01.01.2023.
u 14:29
The Athletic javlja kako će u svlačionicu na Stamford Bridgeu stići Benoît Badiashile, član francuskog Monaca. Dogovorili su višegodišnji ugovor, a slijedi liječnički pregled i službeno potpisivanje. Čini se da im je mladi Francuz najjeftinija opcija...
Pogledaj originalni članak

Joško Gvardiol (20) najtraženiji je stoper svijeta nakon sjajnih nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Zainteresirao je mnoge klubove, a najviše su se spominjali Chelsea i Real Madrid. Ipak, Londončani su sada ispali iz utrke, i to svojevoljno. Naime, odšteta im je bila previsoka i odlučili su se na drugog talentiranog defanzivca.

The Athletic javlja kako će u svlačionicu na Stamford Bridgeu stići 21-godišnji Benoît Badiashile, član francuskog Monaca. Dogovorili su višegodišnji ugovor, a slijedi liječnički pregled i službeno potpisivanje. Vagali su još nekoliko opcija u Londonu, no čini se da im je mladi Francuz najjeftinija opcija.

Najveću će konkurenciju imati u Thiagu Silvi te Kalidouu Koulibalyju, ali Brazilac Silva ima već 38 godina i jasno je da su išli na opciju potpisivanja mladića koji će ga zamijeniti u godinama pred nama. 

RB Leipzig Gvardiola navodno nema namjeru pustiti ispod 90 milijuna eura, a k tome mu je cijena na Transfermarktu porasla sa 60 na 75 milijuna eura i trenutno je uz Rubena Diasa najskuplji stoper svijeta. Chelsea se očito nadao nešto povoljnijoj situaciji i zato će Badiashile, koji vrijedi 40 milijuna eura, dobiti priliku. 

>> CIES: Joško Gvardiol je ponajbolji mladi nogometaš svijeta, ima nevjerojatne brojke

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BE
Berri
15:57 01.01.2023.

Ne razumijem se u trgovinu nogometaša, samo znam da je najbolji trenutak za prodaju neposredno nakon završetka svjetskog prvenstva, naročito ako je igrač osvojio broncu i odigrao je vrlo kvalitetno. Leipzeg očito ima računicu da će s Gvardiolom osvojiti 2.mjesto u Bundesligi i zato su odbili ponudu.

NE
Nemanadimak
14:57 01.01.2023.

Kako ga jeMessi izvozao slabo ce dobiti neku dobru ponudu. To mu nije trebalo i morao je startati odma i uraditi prekrsaj. Mora se drzati onoga da lopta moze proci ali igrac ne. Da nam je bio Joe taj bi to odradio kako teba.