NAJSKUPLJI HRVAT

Gvardiol razveselio navijače Dinama: Volio bih se vratiti u klub na kraju karijere! Znaju što rade

Foto: Annegret Hilse/REUTERS
Champions League - Round of 16 First Leg - RB Leipzig v Manchester City
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
Bundesliga - RB Leipzig v Bayern Munich
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
Champions League - Round of 16 First Leg - RB Leipzig v Manchester City
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
U posljednjem susretu 23. kola Prve HNL Dinamo je pobijedio Slaven Belupo sa 3-0
13.03.2023.
u 10:31
Stoper RB Leipziga najavio je uzvratni dvoboj Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Prvi je okončan remijem (1:1), a strijelac za njemačku momčad bio je upravo Joško Gvardiol. Dotaknuo se i modrih...
Pogledaj originalni članak

Nogometaši RB Leipziga sutra od 21 sat igraju uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Prva utakmica, u Njemačkoj, završila je rezultatom 1:1, a pogodak za domaćina postigao je naš Joško Gvardiol (21). Stoper hrvatske reprezentacije iznova oduševljava, žele ga redom upravo City, Chelsea, Liverpool i Tottenham, a spominjali su se i 'teškaši' izvan Otoka, poput Barcelone i Real Madrida. Najskuplji branič svijeta za stranice Uefe najavio je utakmicu s Građanima Pepa Guardiole.

- Prošle smo sezone ispali u grupnoj fazi natjecanja, igrali smo na kraju u Europskoj ligi i bili smo tužni. Ove sezone nakon lošeg starta uspjeli smo proći grupnu fazu i plasirati se u eliminacijsku gdje igramo s Manchester Cityjem. Uspjeli smo kod kuće remizirati 1:1 i sad nas čeka težak revanš u Manchesteru, ali takav je nogomet, znamo da je sve moguće - započeo je.

Gvardiol je s vatrenima na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojio brončanu medalju.

- Stvarno sam shvatio što smo postigli nakon što sam se vratio u svoj klub i vidio kako su moji suigrači reagirali i kako su se ponašali prema meni nakon te medalje. Ovako mala zemlja u samo četiri godine osvaja dvije medalje, broncu i srebro, a još ne mogu vjerovati kako sam dospio u prvu momčad i izborio se za poziv u reprezentaciju sa samo 19-20 godina. Drago mi je što sam ovdje, što dijelim svlačionicu s velikim igračima i što i danas mogu učiti od njih. Kada se održavaju ovakva natjecanja, mi zaista dišemo kao jedan i borimo se jedni za druge. Atmosfera u momčadi je bila fantastična i čak i ako smo napravili malu pogrešku, jednostavno smo je zaboravili i nastavili dalje.

Foto: Annegret Hilse/REUTERS
Bundesliga - RB Leipzig v Bayern Munich

Karijeru je započeo u Dinamu, a ono što je rekao o klubu sigurno će razveseliti navijače. Naime, jednog se dana želi vratiti! 

- Igrao sam u gotovo svim dobnim kategorijama zagrebačkog Dinama. Za seniorsku momčad počeo sam igrati sa 17 godina, a s 18 godina ustalio sam se kod trenera Bjelice. Ljudi u tom klubu znaju što rade. Volio bih se tamo vratiti na kraju nogometne karijere jer mi je taj klub dao sve - zaključio je Gvardiol. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
12:03 13.03.2023.

Volio bih se vratiti u klub na kraju karijere! Znaju što rade..... E moj Gvardiol, ne do kraja tvoje karijere, već do kraja ove sezone tu se više neće znati što se radi a Dinamo je krenuo prema tome da postane provincijski klubić kojeg vodi ulica.

BL
blekpanther
15:09 13.03.2023.

Čovjek nije ni počeo pravu karijeru a ovi već o kraju karijere i povratku u Dinamo. Kladim se da Joško na tu temu nije prozborio ni riječ!