POKAZALO SE U KRANJČEVIĆEVOJ

Hajduk bez Livaje nema lidera na travnjaku, niti klasu koja može napraviti razliku

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Zagreb: Utakmica 15. kola SuperSport HNL-a između Lokomotive i Hajduka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Utakmica 15. kola SuperSport HNL-a između Lokomotive i Hajduka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Utakmica 15. kola SuperSport HNL-a između Lokomotive i Hajduka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Ozlijedio se Lovre Kalinić, u noslima iznesen s travnjaka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Utakmica 15. kola SuperSport HNL-a između Lokomotive i Hajduka
30.10.2022.
u 18:14
Hajduk je u centru Zagreba imao ogromnu potporu navijača; od prisutnih 4369 gledatelja, barem dvije trećine bili su bučni, temperamentni simpatizeri splitskoga kluba.
Pogledaj originalni članak

Kakva šokantna utakmica u Kranjčevićevoj, Hajduk je vodio 2:0 sve do 88. minute, no završilo je 2:2, a lokosi su na kraju imali šansu i za 3:2. Utakmicu je nažalost obilježila i teška ozljeda koljena Lovre Kalinića.

Hajduk je u Kranjčevićevoj ulicu došao bez suspendiranoga Marka Livaje, dok je oporavljenik Nikola Kalinić zauzeo mjesto u svečanoj loži stadiona uz predsjednika Jakobušića. Hajduk je u centru Zagreba imao ogromnu potporu navijača; od prisutnih 4369 gledatelja, barem dvije trećine bili su bučni, temperamentni simpatizeri splitskoga kluba.

Sporno u 16-ercu

Unatoč velikoj potpori s tribina, Hajduk u prvom poluvremenu nije uspio nadigrati vrlo dobru postavljenu i organiziranu momčad lokosa. Bijeli su opet imali golemih problema u pripremi i organizaciji napada. Upravo je ova utakmica najzorniji prikaz utjecaja i značaja Marka Livaje za Hajdukovu momčad – bijeli bez njega nemaju niti lidera na travnjaku, niti klasu koja može napraviti razliku na terenu. Dapače, Lokomotiva je u prvom poluvremenu s nekoliko opasnih izleta na polovicu gostiju čak bila opasnija momčad, no bez konkretne završnice.

U finišu prvoga poluvremena tribine naklonjene Hajduku zagrmjele su od gnjeva i protesta prema sucu Lovriću. Naime, u šesnaestercu Lokomotive dogodio se duel između lokosa Mersinaja i hajdukovca Simića; gostujući igrač je pao na travnjak, činilo se da je bio odgurnut, a sudac Lovrić odlučno je pokazao da se igra nastavi, i ne pomišljajući na kazneni udarac. Nije čak ni dobio signal iz VAR-sobe da pregleda snimku sporne situacije. To je razgnjevilo Hajdukove navijače, koji su ga žestoko izvrijeđali, a uslijedile su i uvrede na račun HNS-a. Neki su pogledima tražili Brunu Marića u svečanoj loži, uvjereni kako je Hajduk bio oštećen ovom odlukom.

Inače, spomenuti Simić ušao je u igru umjesto ozlijeđenoga Eleza, a u sveopćoj Hajdukovoj buri na suca Lovrića najglasniji je bio pričuvni igrač Grgić koji je dobio žuti karton, pa je s tim teretom ušao u igru u 57. minuti.

Koju minuti kasnije, Hajduku se dogodio ogroman propust, a Lokomotivi gotovo pa meč-lopta: u sjajno izvedenoj kontri centarfor Kulenović zapucao je nevjerojatnu šansu našavši se sam na pet metara od gola Hajduka!

Hajduk je ekspresno kaznio taj promašaj. Najprije je Mlakar zapucao sjajnu šansu, a u 61. minuti Emir Sahiti fantastičnim udarcem s 20-tak metara pogodio je desni kut Lokomotivine mreže. Pet minuta kasnije utakmica Krovinović je poslao idealnu prizemnu loptu pred vrata Lokomotive, a Jan Mlakar hladnokrvno poslao loptu u mrežu za sigurnih 2:0.

Karoglan: Ovo je poraz

Prvi šok za momčad Hajduka dogodio se u 82. minuti, kada je Lovre Kalinić ozlijedio koljeno. Nije izgledalo dobro, mogao bi biti dugo izvan pogona. Strašna, bolna grimasa na licu Kalinića pokazivala je da je ozljeda vrlo, vrlo ozbiljna i da će vratar Hajduka sigurno propustiti nastup na SP-u, a vjerojatno i dosta dulje izbivati s terena. Novi šok za bijele uslijedio je u 88. minuti, kada je na gol zaostatka smanjio Alyju. A onda je u sudačkoj nadoknadi Tuci poravnao na 2:2. Do kraja je Lokomotiva imala i stopostotnu šansu za pobjedu 3:2! Tako je Hajduk, s ovim remijem, potvrdio pravilo da ne može do pobjede bez Marka Livaje.

- Sigurno da nas je poremetila teška ozljeda Kalinića, a ovaj remi je za nas kao poraz. Šteta, jer nakon lošeg i nervoznog prvog dijela u drugom smo, sve do te 82. minute, igrali vrlo dobro - rekao je trener Hajduka Karoglan.

- Na kraju sam zadovoljan bodom, no mogli smo i pobijediti. Otpočetka smo bili bolji, promašili neke zicer, onda je Hajduk poveo 2:0, ali uspjeli smo se iščupati iz rupe u kojoj smo bili 20 minuta - dodao je trener Lokomotive Čabraja.

Standings provided by Sofascore

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

KA
kažemja
18:40 30.10.2022.

Sa Livajom ili bez njega Hajduk je osrednji klub koji čak ni relativno slabu HNL ne može osvojiti već 18 godina a o Europi da ne govorimo,na listi europskih klubova je na 158 mjestu .Stvara se neka lažna ,umjetna euforija koja nema nikakvo pokriće .Još koji poraz ili neriješeno i sve će se rasplinuti poput mjehura od sapunice.

KA
kanđija
18:29 30.10.2022.

Razočaranje u ovu ekipu Hajduka je ogromno..da ih suci ne drže iznad vode tko zna gdje bi bili na tablici..A Mikanović...pa sam Hajduk se treba riješiti takvih igrača.. guši mladog igrača...a svi slijepi...sramoti Hajduk iz utakmice u utakmicu...grubijan.

KE
Keco
18:47 30.10.2022.

Ako ovako odigraš kraj tekme, na koji prvaci čovječe, ovo je gore nego sramota