SRETNO!

Hajduk danas slavi 103. rođendan

Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Hajduk
13.02.2014.
u 10:34
Vrhunac rođendanske proslave bit će prijateljski susret s Udineseom koji je na rasporedu u utorak na Poljudu.
Pogledaj originalni članak

Prošle su točno 103 godine otkako je skupina splitskih studenata u Pragu osnovala Hajduk. Majstor s mora danas slavi rođendan, a fešta je počela sinoć otvaranjem izložbe Hajdukovih dresova.

Igrači i vodstvo Hajduka danas će sudjelovati na misi u crkvi sv. Ante na Poljudu za sve preminule nogometaše, djelatnike i članove kluba. Nakon toga će u 10.15 položiti vijence na Hajdukovoj grobnici na Lovrincu te na grobnice Luke Kaliterne, Ante Mladinića i Tomislava Ivića. Zatim će na sjevernoj tribini poljudskog stadiona odati počast navijačima i članovima poginulima u Domovinskom ratu.

Rođendanska proslava u četvrtak završava predstavljanjem knjige "Od barba Lukine skule do akademije baluna" autora Jurice Gizdića.

Hajduk će u petak ugostiti Hrvatski dragovoljac u utakmici prvenstva na kojoj se očekuje velik posjet. Vrhunac rođendanske proslave bit će prijateljski susret s Udineseom koji je na rasporedu u utorak na Poljudu.

Tudor: Prekrasne uspomene

Trener Hajduka Igor Tudor se za rođendan kluba prisjetio svojih igračkih dana u bijelom dresu.

- To su prekrasne uspomene. Za sve nas koji smo odrasli u Splitu san je postati igrač Hajduka tako da se to ne da opisati riječima. Žalosti me što danas nije tako. Druga su vremena, kapitalizam i neimaština prisiljavaju roditelje mladih igrača da ih rano prodaju. To je najveći problem našeg sporta - rekao je Tudor koji je najavio i utakmicu s Dragovoljcem.

- Bez maksimalnog angažmana ne može svladati na posljednju momčad na tablici. Dragovoljac nije nitko razbio. Imaju oni svojih mana, ali i vrlina, mogu svima napraviti probleme. Nema lakih protivnika i treba biti jako oprezan.

>> Hajduk najbolja momčad Splita, Stipanović i Mihelić sportaši

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Euro2012
Euro2012
15:20 13.02.2014.

Čestitke za rođendan Hajduka od starog navijača iz Slovenije uz želje da se što bolje spremite u borbi za drugo ili možda čak treče mjesto u HNL-u.

Avatar Jurisko
Jurisko
10:47 13.02.2014.

Sretan Ti rođendan Hajduče!!!!

Avatar Stjepan .
Stjepan .
14:03 13.02.2014.

Sretan rođendan Hajduku od Dinamovca :)