SPLIĆANI SLOŽNI

Hajduk i Split uglas: Europo, što to rade Mamić i lokosi?!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Hajduk i Split uglas: Europo, što to rade Mamić i lokosi?!
11.04.2014.
u 17:01
– Suglasni smo s Hajdukom po ovom pitanju, kao i po svim ostalima stvarima, koje su od interesa za hrvatski nogomet. Ovo je poruka i ostalim klubovima da izvuku glavu iz pijeska te da se uhvatimo u koštac s problemima hrvatskog nogometa – rekao je Slaven Žužul.
Pogledaj originalni članak

I Split se priključio Hajduku u akciji protiv Lokomotive. Naime, dva splitska kluba nadležnim tijelima Uefe i Fife prijavila su neregularan odnos Dinama i Lokomotive. Hajduk ne posustaje u svom naumu da do kraja razgoliti odnos Dinama i Lokomotive. Nedavno je, prije sedam dana se saznalo za tu informaciju, Hajduk od Odjela za licenciranje HNS-a zatražio da Lokomotivi ukine licenciju za iduću sezone. Iz Poljuda su taksativno nabrojili sve povezanosti Dinama i Lokomotive, a sada su otišli korak dalje i obratili se svjetskoj i europskoj krovnoj organizaciji. Novost je da se Split priključio Hajduku.

Žužul: Uhvatimo se u koštac s problemima

Susjedni klubovi nisu u nekim posebnim odnosima, Splitov predsjednik Slaven Žužul česta je meta Hajdukovih navijača, ali u dvoboj protiv Dinama i Lokomotive bijeli i crveni idu zajedno.

Suglasni smo s Hajdukom po ovom pitanju, kao i po svim ostalima stvarima, koje su od interesa za hrvatski nogomet. Ovo je poruka i ostalim klubovima da izvuku glavu iz pijeska te da se uhvatimo u koštac s problemima hrvatskog nogometa. I to ne samo u interesu Hajduka i Splita nego i svih ostalih klubova u ligi – rekao je Žužul.

Hajdukov predsjednik Marin Brbić pojasnio je razloge zbog kojih se ide prema samom nogometnom vrhu. U Poljudu drže da u HNS–u neće reagirati, a nadaju se da će ih ta prijava Uefi i Fifi prodrmati.

Mamić često širi klevete

– Prijavili smo nedopušteno udruživanje. Još prošle godine smo taj odnos prijavili Komisiji za licenciranje i nisu nas ozbiljno shvatili. Prijavili smo i ove. Uvjereni smo da smo u pravu, imamo konkretne podatke. Svi znamo sve, a svi se prave da ne znaju ništa, skrivaju se iza propisa – kaže Brbić.

Pismo Fifi i Uefi nije bilo jedino. Bio je to dan korespondencije. Najprije je iz Uefe stiglo pismo da je Hajduk udovoljio svim zahtjevima iz financijskog fair–playa i da ove sezone više neće biti pod “monitoringom”, a onda su iz Poljuda poslali pismo HNS–u. U njemu je disciplinska prijava protiv Zdravka Mamića. Dobili su je Disciplinska komisija HNS–a, ali i Udruga prvoligaša te disciplinski sudac Krešimir Vlajčević. Hajduk je naveo da Mamić, kao nogometni dužnosnik, učestalo širi klevete protiv bijelih, to su garnirali novinskim naslovima i Mamićevim izjavama, a prijavljen je i zbog ponašanja na derbiju Hajduk – Dinamo. Uz sve što terete Mamića, Hajduk traži da ga mu se izrekne i dvogodišnja kazna zabrane rada u nogometu!

>> Hajduk: HNS, uzmite licenciju Lokomotivi!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SP
smisni_pisholino
19:45 11.04.2014.

Mamiceva Internet bojna "dejstvuje bree". ne za dugo...

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
21:01 11.04.2014.

Podržavam ovu inicijativu. Svi znaju da Lokomotiva nema što tražiti u 1. HNL, što se prije prekine ta farsa, to bolje.

HA
HajdukziviVjecno
17:31 11.04.2014.

Eat this, mamicu