PODACI S TRANSFERMARKTA

Hajduk je sinoć imao vrjedniju momčad od Dinama, a sada više nema. Evo što se događa

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo i Slaven sastali se u 8. kolu SuperSport HNL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo i Rudeš sastali se u 18. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Šibenik: HNK Šibenik i GNK Dinamo u utakmici 25. kola Prve HNL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Zagrijavanje prije po?etka utakmice Dinamo - Hajduk
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Atena: Slavlje Dinamovih igrača nakon pogotka Šutala
01.02.2024.
u 09:21
Objašnjenje je vrlo jednostavno. Naime, Hajduk je poslao Luku Vuškovića u poljski Radom. Mladi nogometaš prošle je godine potpisao za Tottenham i samo je formalno igrač Hajduka.
Pogledaj originalni članak

 Nakon što je prošle godine osvojio još jedan naslov prvaka Hrvatske i sve okrunio pobjedom u Superkupu protiv Hajduka, Dinamo u aktualnoj sezoni proživljava krizu za krizom. Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, iz kvalifikacija za Europa ligu ih je izbacila praška Spara. U Konferencijskoj ligi sigurni su bili samo protiv Astane, dok su u Prištini doživjeli šok i izgubili od Ballkanija.

VEZANI ČLANCI:

Sve je bilo popraćeno egzodusom temeljnih igrača koji su činili šampionsku momčad prošle sezone. Kapetan i vratar Dominik Livaković ostvario je transfer u Fenerbahče. Luka Ivanušec i Josip Šutalo otišli su putem Nizozemske u Feyenoord, odnosno Ajax. Od prinova je značajni doprinos dao samo Takuro Kaneko, a vratio se i Arijan Ademi.

Međutim, sa svim ovim velikim odlascima od kojih je posljednji transfer Roberta Ljubičića u AEK, statistički podaci Transfermarkta pokazuju zanimljiv razvoj događaja. Naime, Hajduk je ove zime doveo Ivana Perišića i Josipa Brekala, pa su tako Splićani sinoć imali vrjedniju momčad od najvećeg rivala.

Međutim, jutrošnji pogled na Transfermarkt otkriva da nije tako. Prema posljednjim podacima, Dinamo vrijedi 63.75 milijuna eura, a Hajduk 57.13. Otkud ova promjena preko noći?

Objašnjenje je vrlo jednostavno. Naime, Hajduk je poslao Luku Vuškovića u poljski Radom. Mladi nogometaš je prošle godine potpisao za Tottenham i samo je formalno igrač Hajduka.

No, sada kada je poslan na posudbu, Transfermarkt ga je izbrisao s popisa igrača Hajduka i umanjio vrijednost momčad za sedam milijuna eura. Zbog toga Splićani više nisu najvrjednija momčad lige.

VIDEO Poljud u deliriju: 30 tisuća ljudi zapjevalo je Dalmaciju

 
 
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

5A
5_ak
18:01 01.02.2024.

XY u potpunosti te podrzavam ovo sa nekim transfermarketom nema nema zdrave pameti i sve te procjene su nebuloze Svi ugovori bi trebi biti 1 e godisnje a prava zarads samo od rez na kraju sezone i spozorskih ugovora

XY
XYZ52
14:27 01.02.2024.

Koliko ono Baturina vrijedi? Navodno 15 milja a nisam siguran da u Kustosiji moze igrati.