POLUFINALE KUPA

Hajduk kažnjen s ukupno 110.000 kuna, Svaguši samo ukor

Foto: Nino Strmotić/Pixsell
Hajduk kažnjen s ukupno 110.000 kuna, Svaguši samo ukor
16.04.2010.
u 17:23
Ni Dinamo i Šibenik nisu prošli bez kazni te će zbog bakljada također morati napuniti račun HNS-a.
Pogledaj originalni članak

Zbog loše organizacije uzvratne polufinalne utakmice Hrvatskoga kupa s Dinamom, Hajduk je kažnjen sa 40.000 kuna. Zbog rasizma (hukanje) dijela publike Dinamovim tamnoputim nogometašima, disciplinska komisija HNS-a odredila je Splićanima dodatnih 70.000 kuna kazne! U izvješću nije spomenuto da su na travnjak bacane banane.

Zbog psovanja sucima pomoćni trener Hajduka Joško Španjić kažnjen je s četiri utakmice zabrane sjedenja na klupi. Hajdukov predsjednik Joško Svaguša kažnjen je samo ukorom zbog vrijeđanja sudaca u hotelu! No, budući da mu je to bilo prvi put i zato što se sve dogodilo izvan stadiona, a usput se Svaguša pismeno i ispričao (suci su prihvatili ispriku), samo je opomenut.

Nadalje, Dinamo je zbog bakljade na prvoj polufinalnoj utakmici kupa kažnjen sa 10.000 kuna, a Šibenik za manju bakljadu na utakmici Šibenik - Varteks sa 5000 kuna.

Varteksu prijeti suspenzija zbog neplaćanja dugova bivšim igračima Mađariću, Kristiću i Lučiću. Ne plati li Varteks dugove do primitka ove odluke (sljedeći tjedan), bit će suspendiran.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

AK
akoz
21:15 16.04.2010.

Izgleda da vam nisu jasne neke stvari. Hajduk organizira utakmicu u Splitu, Dinamo u Zagrebu, ako je sranje u Splitu (ko obicno), placaju vecinu tovari odnosno ako je sranje u Zg placaju purgeri. Jasno ko dan!

OB
-obrisani-
18:29 16.04.2010.

jebiga,nema dinamo para,skupljaju za stadion.lopovi jedni pokvareni.

BS
Berekin ST
00:16 17.04.2010.

ZAKLJUCAK: Hajduk je dobio kaznu za neprimjereno ponasanje navijaca jer jedino on i ima navijace. Gledajuci posjecenost stadiona, nitko ne moze nadmasiti Poljud niti uz besplatne karte, pogotovo dinamo, a sto je jos smijesnije, ono novaca sta nakupe na ulaznicama je bas kada na njihov stadion dolazi Hajduk. Bilo da ga mrze ili vole idu na utakmice di gostuju splitski bili... ali to je odlika najvecih klubova svidjalo vam se to ili ne. Dinamo to ipak nije. Par namjestenih prvenstava u smijesnoj ligi je sve sto plavi imaju.