Bit će spektakl

Hajdukovci s dinamovcima slavili svoj veliki jubilej i 90

Foto: Robert Špehar/Pixsell
Hajdukovci s dinamovcima slavili svoj veliki jubilej i 90
26.04.2013.
u 15:33
Središnja proslava zakazana je za 14. i 15. lipnja uz brojne sportsko zabavne sadržaje, koncert i vola na ražnju
Pogledaj originalni članak

Nogometni klub Hajduk iz Hercegovca ove godine slavi svoj veliki jubilej, 90. obljetnicu postojanja i uspješnog rada, a povodom čega će odigrati i niz revijalnih rođendanskih utakmica. U prvoj su domaći hajdukovci uz navijačku podršku Grobljana ugostili veteransku momčad hrvatskog prvaka i najtrofejnijeg hrvatskog kluba uopće, GNK Dinama, a za koji su igrale \"plave\" legende. Međutim još slijedi pregršt poslastica poput sraza sa NK-a Zagrebom i Ćirom Blaževićem, te Hrvatskim reprezentacijama liječnika i svećenika.

Velika fešta u lipnju

U pripremi je i izrada fotomonografije, čija se promocija očekuje u prosincu u sklopu tradicionalne Zelene noći, dok je središnja proslava rođendana zakazana za 14. i 15 lipnja kada se sprema svečana akademija, razni sportsko zabavni sadržaji, vol za posjetitelje, te koncert.

- Odigrati ćemo i susret sa Hajdukom iz Vela Luke, a što će ujdno biti i nastavak našeg projekta \"Susreti Hajduka\" a kojim želimo odigrati utakmice sa svim postojećim imenjacima u Hrvatskoj i svijetu. U Hrvatskoj je 18 klubova imena Hajduk, a do sada smo odigrali 12 susreta. Kada okončamo taj ciklus pokušati ćemo odigrati i sa hajdukovcima iz dijaspore, a riječ je o 15-ak klubova iz Europe te jednim iz Australije – priželjkuje Željko Ščuković, predsjednik NK-a Hajduk Hercegovac. Dodaje kako u klubu prikupljaju podatke i članke o svim klubovima imena Hajduk, a koje planiraju pretočiti u monografiju i promovirati je u sklopu susreta sa splitskim Hajdukom.

Hajduk kroz povijest

Kada je riječ pak o presjeku povijesti u Hajduku, koji je kroz desetljeća izrastao u renomirani klub sa 200-ak igrača u 8 natjacjetateljskih pogona, najradije se prisjećaju tri naslova županijskih prvaka (1964., 1991., i 2008.), te dva nastupa u završnici Kupa Hrvatske među 48 najboljih momčadi. Pamti se i da je Hajduk na prijateljskim ogledima gostovao u šest država, Austriji, Bugarskoj, BiH-a, Češkoj, Mađarskoj i Sloveniji, igrali su protiv klubova iz devet država (među ostali PSV Eindhovenom, Spartakom iz Moskve), kada je pak riječ o domaćim susretima snage su odmjerili sa klubovima iz 18 županija, a ne tako davno su imali prijam kod predsjednika RH Ive Josipovića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.