Atletika

Hanžek bez Sare Kolak i koplja, Sandra Perković ide po 5. slavlje

Foto: Reuters/PIXSELL
Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
Sandra Perković
18.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Sara Kolak u finalu bacanja koplja za zene. Sara Kolak osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja. Pritom je ponovo srusila drzavni rekord. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
Sandra Perković
16.08.2016., Rio de Janeiro, Brazil - Sandra Perkovic hicem od 69.21 metara osvojila zlatnu medalju u bacanju diska na Olimpijskim igrama. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
06.09.2016.
u 11:20
Na međunarodnom mitingu u Berlinu, u nedjelju, Sara je ozlijedila rame i nažalost nije u mogućnosti danas nastupiti. Odmah mi je poslala poruku da bi rado došla u Zagreb i da će doći makar kao gledateljica. Jako lijepo od nje i očekujemo je na stadionu Mladosti – rekla je Ivana Brkljačić, direktorica mitinga
Pogledaj originalni članak

Sara Kolak, mlada 21-godišnja Ludbrežanka, osvajačica zlatne medalje u bacanju koplja na Igrama u Riju, neće danas nastupiti na međunarodnom zagrebačkom mitingu, popularnom Hanžeku.

– Na međunarodnom mitingu u Berlinu, u nedjelju, Sara je ozlijedila rame i nažalost nije u mogućnosti danas nastupiti. Odmah mi je poslala poruku da bi rado došla u Zagreb i da će doći makar kao gledateljica. Jako lijepo od nje i očekujemo je na stadionu Mladosti – rekla je Ivana Brkljačić, direktorica mitinga.

Deset Sandrinih godina

Budući da Sara ne može nastupiti, natjecanje u bacanju koplja neće se ni održati jer nema tako kvalitetnih bacačica koje su slobodne u ovom terminu.

Sara je inače u Berlinu bila četvrta s hicem od 59,67 metara.

Glavna domaća zvijezda bit će tako Sandra Perković, dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska.

– Ovo mi je deseta godina otkako nastupam na Hanžeku. Kao da je bilo danas sjećam se svog prvog međunarodnog nastupa u Zagrebu 2006. Ovdje sam četiri puta pobjeđivala, no najviše pamtim onaj poraz iz 2013. Bio mi je to jedini poraz te sezone. Sjećam se da sam bila ozlijeđena, ali htjela sam nastupiti pred domaćim navijačima. Ovog sam puta zdrava i spremna sto posto – istaknula je Sandra.

Pobijedi li danas, bit će to njezina prva seniorska sezona bez ijednog poraza.

– Nikad ne reci nikad, ali bilo bi lijepo da konačno jednu sezonu završim bez poraza – istaknula je.

Jedina ozbiljna prijetnja će joj biti Francuskinja Melina Robert-Michon, srebrna s OI u Riju. Ali, Melina ove sezone stalno gleda Sandri u leđa...

Hoće li disk preko 70 metara?

– Nas dvije jako smo dobre prijateljice. Ona je svjesna svojih trenutačnih mogućnosti i nema problema s time što stalno gubi od mene. Osvojila je srebro na OI u 37. godini. Ja odmah danas potpisujem da u 37. godini osvojim medalju na Igrama – rekla je Sandra.

Nakon pobjede u Zürichu najavili ste da ćete u Zagrebu ići na rušenje hrvatskog rekorda koji iznosi 71,08 metara.

– Sve ovisi o vremenu. Bude li hladno i bude li padala jaka kiša, teško ćete vidjeti hitac duži od 70 metara. Mislila sam da ću u Zürichu prebaciti magičnih 70 metara, ali nije išlo. Lani sam u Zagrebu bacila disk na crtu od 70 metara, ali izmjereno je 69,88 metara – istaknula je naša diskašica.

U Zagrebu neće nastupiti ni treća hrvatska atletska kraljica Blanka Vlašić koja je u Zagrebu 2009. skočila u vis 2,08 metara što je trenutačno drugi skok svih vremena.

– Blanka ima velikih problema s ozljedom. Vidjeli ste kako se mučila u Riju. Opet, nekako sam se nadala da bi se mogla malo oporaviti, pojaviti, ali zasad ništa od toga – zaključila je Ivana Brkljačić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.