Povratak u vrh

Harry s Lukom cilja finale LP-a

Foto: PA/Pixsell
Harry s Lukom cilja finale LP-a
25.11.2010.
u 19:48
Modrić je "ideolog" Tottenhama koji danas, uz Real i Barcelonu, igra najatraktivnije
Pogledaj originalni članak

Čekali su desetljećima. Kao Dinamo, tamo od kraja 60-ih nisu bili važan europski nogometni čimbenik. No, u noći kada je pao Werder, Harry Redknapp podignuo je čašu, nazdravio te hrabro ispalio:

– Možda će zvučati jako optimistično, no Tottenham može u Ligi prvaka otići jako daleko. S ovakvim igrama možemo doći i do finala Lige prvaka!

Uzvratio Werderu

Ha, bilo bi zgodno odvesti se samo nekoliko kilometara do Wembleya gdje će se 28. svibnja 2011. godine kruniti europski kralj. Nije zabranjeno sanjati, iako je to još uvijek jako daleko.

Dvije izvedbe, protiv Intera i Werdera, na White Hart Laneu, sjajne akcije, prekrasni golovi i bogatstvo igračkog fonda ipak sugeriraju da Redknapp na sjeverozapadu Londona stvara veliku momčad.

Real i Barcelona su danas priča za sebe, zapravo svijet u kojem se nalaze samo te dvije španjolske momčadi. U Ligi prvaka, pak, uz te dvije družine najšarmantnije igra Tottenham. Zašto? Jedan od odgovora skriva se i u nogama i glavi Luke Modrića. Nakon što je lani slomio nogu i gotovo šest mjeseci bio izvan pogona, nakon ozljede koju je zadobio na utakmici protiv Young Boysa, u kolovozu naš se nogometaš potpuno vratio u nogomet. No, žilav je to dečko s Velebita.

Da, i to je jedan od odgovora zbog čega danas Spursi izgledaju tako moćno. Modrić je u srijedu navečer prvi put postigao gol u Ligi prvaka. I to Werderu, i nikada ga neće zaboraviti. Naime, podsjećamo, u kolovozu 2007. godine zagrebački Dinamo ispao je u 3. pretkolu Lige prvaka porazom od Werdera. I zbog suđenja norveškog suca Terjea Haugea koji je izmislio kazneni udarac i zapravo zaustavio Dinamo. Luka je tada iz kaznenog udarca u Maksimiru postigao tek drugi europski gol. Eto male, slatke osobne osvete tri godine kasnije. Gol je bio majstorski.

– Naučio sam nešto od Van der Vaarta koji samo čeka da mu u zoni od 16 metara Crouch spusti loptu. Eto, bila je to divna večer u kojoj su uživali svi, navijači, igrači, trener – za službenu internetsku stranicu Tottenhama rekao je Luka Modrić.

Razigrava Spurse

Luka Modrić, o kojem intenzivno razmišlja Sir Alex Ferguson a sve češće i Josep Guardiola, jednostavno imponira na sredini igrališta. Izvrsno drži balans momčadi, izvrsno na bokovima razigrava Balea i Lennona, nerijetko okomitim loptama hrani Van der Vaarta, a sve češće i sam, nakon što pretrči kilometre i kilometre, dolazi u završnicu. Guardiola ga vidi na pozicijama na kojima danas ima Iniestu i Xavija, no Redknapp se samo smješka. Naime, cijena mu vrtoglavo raste...

Prije nekoliko dana Redknapp je rekao da je zapravo Modrić stvarni kapetan Tottenhamove momčadi, ali da mu zbog šutljivosti ne želi dati vrpcu oko ruke.

Iako su neki mediji vidjeli Balea kao igrača utakmice, Luka Modrić je jedini od Spursa izabran u momčad 5. kola nogometne Lige prvaka. Kao nekoć Boban, Prosinečki, Šuker, Bokšić...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

AM
amato
20:23 25.11.2010.

Modrić svi hvale, ali ja još nikad, ali nikada nisam vidio taj njegov genijalni potez. Od Kranjačara da.

Avatar Idler 3
Idler 3
21:28 25.11.2010.

20:23h amato....veliki nogomet ti je jako, jako puno trčanja, a genijalnost ti je ono kad na školskom igralištu nekom gurneš kroz noge subotom poslijepodne !!! Nije baš doslovno tako ali recimo 99% jest.

TO
Tot
10:05 26.11.2010.

Luka je ipak svjetska klasa kremšnita niko to nikada neće biti to što sjedi na klupi tottenhama mu je vrhunac karijere