Košarka se vratila na Gripe

Henrik Širko: Dane u Zadru želim zaboraviti, posvećen sam žutima

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Henrik Širko: Dane u Zadru želim zaboraviti, posvećen sam žutima
11.04.2016.
u 11:39
- Zadar nije neranjiv, nikome nećemo dozvoliti da nas pobijedi, ako oni misle uzeti bodove morat će se jako pomučiti. Nastojim zaboraviti ono što je bilo u Zadru, posvećen sam u ovoj ekipi i sebi - kaže Širko.
Pogledaj originalni članak

Slike igranja u ligi za ostanak, lanjski dvoboji s Hermes Analiticom u majstorici za ostanak u ligi, isprazni razgovor kako naprijed... Sve je to sada iza košarkaša Splita, najvećeg iznenađenja prvenstva Hrvatske. Trener Ivica Skelin grozi se na pitanja o koraku više, ali ne može poreći da je Split nakon pobjede nad Cibonom momčad koju svi gledaju u drugom svjetlu.

- Ništa se kod nas nije promijenilo. Mrzim taj pristup kada se pobjedi u jednoj utakmici, pa ispada da lete i padaju avioni. Naši ciljevi se nisu promijenili, i dalje smo ista momčad i idemo utakmicu po utakmicu, korak po korak. Za nas je dobro da se popravilo raspoloženje, da su igrači puno samopouzdanja - rekao je Skelin.

Na Gripe u 4. kolu Lige za prvaka stiže Zadar (utorak, 19.30 sati), već odavno nije bilo pravog dalmatinskog derbija.

- Zadar je favorit, cijenimo ga. Moramo im parirati u čvrstini, trci, ne smijemo izgubiti bitku ispod koševa... Ako to napravimo onda možemo držati priključak - kaže Skelin.

Žutima je za startnih 3:0 trebalo par sekundi koncetracije protiv Zagreba. Taj nesretni startni poraz nije ostavio traga na Skelinovoj momčadi, nakon toga na Gripama je pala Gorica, pa je u Draženovom domu srušena Cibona...

- Ni sada nemamo predodžbu o našim mogućnostima. Ovaj start nam je izazov, želimo vidjeti koliko možemo trajati na ovom nivou. Sigurno je da nas više nitko neće uzeti olako, ali to nas ne plaši - kazao je Skelin.

Jedan od ključnih igrača Splita je Šibenčanin Henrik Širko, koji je bio u Zadru, ali tamo se nije izborio za mjesto u momčadi.

- Igrao sam s tim momcima sezonu i pol, živio i trenirao. Nastojim zaboraviti ono što je bilo u Zadru, posevećn sam ovoj ekipi i sebi. Mi nemamo presinga, vratili smo najjače klubove u ovu dvoranu. Zadar nije neranjiv, nikome nećemo dozvoliti da nas pobijedi, ako oni misle uzeti bodove morat će se jako pomučiti. Nastojim zaboraviti ono što je bilo u Zadru, posvećen sam u ovoj ekipi i sebi - kaže Širko. 

>> Cedevita bolja od Gorice, Zagreb od Kvarnera 2010.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.