DAVNE '99. GODINE

HNL romantika: Prisjetite se kako je Šibenik ostvario prvu pobjedu nad Hajdukom

Foto: Screenshot / Šibenik.in
HNL romantika: Prisjetite se kako je Šibenik ostvario prvu pobjedu nad Hajdukom
09.09.2022.
u 17:43
Video u nastavku teksta nas vraća u neka prošla, ali romantična vremena hrvatske lige.
Pogledaj originalni članak

Večeras se od 20 sati na Šubićevcu igra dalmatinski derbi između Šibenika i Hajduka. Očekuje se sjajna atmosfera i dolazak brojnih pripadnika Torcide, ali i svih ljubitelja nogometa u Dalmaciji i šire. 

Portal Šibenik.in vraća se u prošlost i donosi priču o prvoj pobjedi Šibenčana nad Hajdukom u povijesti HNL-a (1:0). Bilo je to 1999. godine i stigla je posve neočekivano, narančasti su jako loše otvorili sezonu i uzeli samo pet bodova u deset kola, dok se Hajduk borio s tadašnjom Croatijom i Rijekom za vrh ljestvice. 

Pobjeda Šibenika dobiva još više na značaju kada se zna da je Hajduk pružio sjajan otpor tada iznimno jakoj Fiorentini u bivšem natjecanju Kupa Uefe. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 19. minuti. Dražić je izveo slobodni udarac sa svoje polovice, dugom loptom tražio Mladena Kovačića, koji je u teškoj poziciji, kraj 4 Hajdukova igrača, igrom glavom uspio se izboriti za loptu i sebi napraviti dovoljno prostora da škaricama matira tada mladu vratarsku nadu Stipu Pletikosu.

Od tada pa sve do kraja susreta Hajduk je imao veliku dominaciju i niz dobrih prilika, no na golu se istaknuo kultni lik s HNL 'pašnjaka', Tihomir Bulat, sa nekoliko izvanrednih obrana i intervencija. Na klupi momčadi iz Krešimirova grada sjedio je najdugovječniji trener lige Stanko Mršić

Šibenik je eventualnom pobjedom kod Zadra u zadnjem kolu regularnog dijela prvenstva mogao izboriti ulazak u tzv. Ligu za prvaka, odnosno pružala se šansa za izlazak u Europu. Funcuti su napravili pravu invaziju na Stanove, ali odigrali su samo 0:0 i završili u Ligi za ostanak. Hajduk je bio treći iza Rijeke i Croatije koja je u fotofinišu uzela naslov prvaka države. 

>> Pogledajte gaf tijekom prijenosa HNL-a

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.