za pamćenje

HNS za 100. rođendan organizirao najugledniji skup u Hrvatskoj

Foto: 'Nel Pavletic/PIXSELL'
HNS za 100. rođendan organizirao najugledniji skup u Hrvatskoj
04.12.2012.
u 11:18
– Blatter, Platini i većina visokih Fifinih i Uefinih dužnosnika dolaze u Zagreb dan-dva nakon povratka iz Brazila
Pogledaj originalni članak

Bit će to isključivo nogometna priredba, bez ikakvih političkih govora. Blatter stiže privatnim Fifinim zrakoplovom

Hrvatski nogometni savez svečanom će akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu (danas, 19 sati) proslaviti 100. obljetnicu. Bit će to završna priredba u nizu događaja kojima je obilježeno stoljeće djelovanja našeg najuspješnijeg sportskog saveza. Da, nije sve idealno, ali kad bi nam gospodarstvo, znanost, estrada, kultura... bili cijenjeni u svijetu kao što je cijenjen nogomet, onda bi u našoj državi bilo kudikamo manje problema. Spoznaja da će na jednosatnu priredbu u HNK i potom na svečanu večeru u hotel Westin doći predsjednik Fife Joseph Blatter i predsjednik Uefe Michel Platini dovoljno govori o ugledu HNS-a u nogometnom svijetu. K tome, u Zagreb dolazi stotinjak najviših dužnosnika europskih nacionalnih nogometnih saveza. Nikad dosad u Hrvatskoj na okupu nije bila takva elita, ne samo u sportu!

– Premijer Zoran Milanović do ponedjeljka popodne nije potvrdio dolazak, baš kao ni ministar znanosti, prosvjete i sporta Željko Jovanović, a ostali su se pozvani ministri ispričali prije dogovorenim obvezama – rekao nam je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović naglasivši:

– Blatter, Platini i većina visokih Fifinih i Uefinih dužnosnika dolaze u Zagreb dan-dva nakon povratka iz Brazila i taj njihov napor svakako potvrđuje visoki ugled Hrvatske u nogometnom svijetu. Tim činom pokazuju veliko poštovanje prema našem Savezu i logično je da emotivno čekamo tu završnu proslavu 100. godišnjice.

Blatter stiže privatnim Fifinim zrakoplovom iz Züricha, Platini pak iz Ženeve prije 18 sati i već oko 22 odlazi iz Zagreba. Nažalost, HNS se neće moći nogometnim zaljubljenicima diljem svijeta pohvaliti svojim stogodišnjim učinkom jer internetska je stranica u izradi. Već mjesecima...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SE
sestrićna
11:55 04.12.2012.

mislim da bi jovanović trebao otvoriti skup a onda riječ dati mamiću :)))

AN
ankicascreiber
12:29 04.12.2012.

bolje se slavi godišnjica HNSsa nego instituta Ruđer Bošković, ili sveučilišta. Ima se može se Bogu hvala. Sada samo treba još iskeširati 150 milja jureka za stadion za 2020.

Avatar MK
MK
14:14 04.12.2012.

04.12.2012. u 13:14h EU Srbin je napisao/la: zar je 1912 postojala hrvatska? ili sam ja preskocio tu lekciju u skoli? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...nisi preskocio tu lekciju u skoli - nego su te samo krivo ucili da nije postojala. ...a sada se cudis da je Hrvatski Nogometni Savez star isto kao i neovisnost Albanije od Osmanskoga Carstva.