OSVOJIO AUSTRALIAN

Hoće li Đoković igrati na US Openu? Brat Đorđe: Oni nažalost i dalje traže cijepljenje za ulazak

Foto: Patrick HAMILTON
?okovi? osvojio Australian Open
Foto: Patrick HAMILTON
?okovi? osvojio Australian Open
Foto: Patrick HAMILTON
?okovi? osvojio Australian Open
13.02.2023.
u 17:15
Novak, koji je osvojio prvi Grand slam sezone, nije se cijepio, zbog čega ga je prošle godine imao probleme oko nastupa na turnirima. Njegov brat Đorđe Đoković prokomentirao je situaciju za srpski RTS.
Pogledaj originalni članak

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je u siječnju prvi grand-slam turnir sezone Australian Open pobijedivši u finalu u Melbourneu Grka Stefanosa Tsitsipasa s 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5). Đokoviću je to rekordni 10. naslov Australian Opena, te 22. grand-slam titula, čime se izjednačio s Rafom Nadalom. Također, Đoković se nakon toga vratio na prvo mjesto ATP ljestvice.

No, pitanje je hoće li zaigrati i na posljednjem od četiri najveća teniska turnira sezone, US Openu, koji se održava od 28. kolovoza do 10. rujna. Naime, Đoković nije cijepljen protiv koronavirusa i to bi moglo predstavljati problem, kao što je slučaj prošle godine bio u Australiji, kada mu nisu dopustili nastupanje, već su ga deportirali iz zemlje. Njegov brat Đorđe za srpski je RTS rekao da i uz predaju cjelokupne dokumentacije nastup najboljeg tenisača svijeta nije zagarantiran.

- Prošle godine smo imali slične situacije sa SAD-om u više navrata. To je isključivo njihova odluka. Oni i dalje traže cijepljenje na ulasku u zemlju, nažalost. Ostaje nam samo da budemo strpljivi i da se nadamo, jer će Novakovim dolaskom profitirati i turniri, svi navijači širom svijeta i on sam - rekao je Đorđe Đoković.

Srpska zvijezda i prošlogodišnji pobjednik Nadal imaju dva naslova ispred Švicarca Rogera Federera na vječnoj listi Grand Slam naslova. Slijedi Amerikanac Pete Sampras po broju Grand Slam uspjeha s 14 naslova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
18:07 13.02.2023.

Dok strašni kraken hara svijetom WHO neće proglasiti kraj pandemije. Ipak kolovoz je daleko, tko zna.