NEOBIČNA ODLUKA

Hrvat bio prvi na tablici pa dobio otkaz uoči Manchester Uniteda

Foto: VINCENT WEST/REUTERS
Europa League - Group E - Real Sociedad v FC Sheriff Tiraspol
Foto: strukisa
Basel: Prijateljska utakmica, Hrvatska - Argentina, 01.03.2006.
Foto: REUTERS
Stjepan Tomas
25.10.2022.
u 15:00
Nevjerojatno, ali smijenjen je nakon prvog poraza na klupi.
Pogledaj originalni članak

Šerif iz Tiraspola u potrazi je za novim trenerom. Naime, odlučili su otpustiti hrvatskog stratega Stjepana Tomasa, iako je momčad na tablici vodeća sa šest bodova u odnosu na drugoplasirani Petrocub.

I to nakon prvog, minimalnog poraza, u nedjeljnom susretu protiv ekipe koja ih lovi na tablici. Predsjednik kluba Viktor Gushan pozvao je bivšeg hrvatskog reprezentativca na jutarnji sastanak i obznanio mu da više nije trener Šerifa.

Tomas je do poraza imao uspješan niz od osam pobjeda i tri remija. U skupini Europske lige Moldavci drže treće mjesto i u četvrtak gostuju kod Manchester Uniteda

-  Očito su igrači previše razmišljali o utakmici u Manchesteru i nisu bili fokusirani na Petrocub. Nije bilo koncentracije u mojoj momčadi, preuzimam krivicu za to - rekao je Tomas.

Hrvat tako neće dočekati izlazak na teren Old Trafforda, već krenuti u potragu za novim angažmanom. 

KRIZA NA POLJUDU

Pozadina Valdasova otkaza: Lukša nije populist ni krivac, ali je kockar i sad igra samo na jednu kartu

Pojedini komentatori od jučer pišu da je ishitrenim otkazom Valdasu Dambrauskasu Lukša Jakobušić sebi kupio mir i sačuvao si fotelju. Neki ga nazivaju doktorom patetike, bleferom i demagogom koji vlast zadržava potpaljivanjem navijačke euforije i žrtvovanjem trenerskih glava. No koliko istine ima u tome? Nema je uopće! Jakobušić je od svih Hajdukovih predsjednika posljednji kojem se takvo što može predbaciti. Jakobušić se, naime, samo odlučio kockati transferima, rezultatima i novcem. Igrao je na sve ili ništa i dobio je ništa. Sada neuspješna kocka dolazi na naplatu, ali Dubrovčanin ima jednu važnu kartu u rukavu zbog koje ga još uvijek nitko nema pravo prozivati i tražiti njegovu ostavku.

Standings provided by Sofascore

>> Pogledajte komentare navijača Dinama nakon remija sa Shkupijem

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.