LISTA NAJSKUPLJIH

Hrvati nisu dobro prošli na nogometnoj tržnici: Evo kome pripada najveći transfer

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska
Foto: Reuters
31.08.2021.
u 12:00
Dok je situacija ovakva, najskuplji transfer prijelaznog roka pripada Manchester Cityju i Jacku Grealishu, koji je plaćen Aston Villi 117,5 milijuna eura, prema podacima Transfermarkta.
Pogledaj originalni članak

Kylian Mbappe, Erling Haaland, Harry Kane... To su imena nogometaša koji su se ovog ljeta trebali prodati za približno 200 milijuna eura. Posljednji je dan prijelaznog roka i sva trojica su još uvijek u svojim klubovima.

Teško da će se to promijeniti no šansa postoji, naravno. Makar i minimalna. Ali, dok je situacija ovakva, najskuplji transfer prijelaznog roka pripada Manchester Cityju i Jacku Grealishu, koji je plaćen Aston Villi 117,5 milijuna eura, prema podacima Transfermarkta.

Foto: Reuters

Odmah do njega je Romelu Lukaku, koji je iz Intera prešao u svoj bivši klub Chelsea za 115 milijuna eura. U Manchester United je prešao iz Borussije Dortmund Jadon Sancho za 85 milijuna eura. Na četvrtom je mjestu Achraf Hakimi, koji je iz Intera prešao u PSG za 60 milijuna eura. A listu pet najvećih transfera zaključuje jedan podosta iznenađujući - Ben White u Arsenal. Topnici su ga platili 58,5 milijuna eura i doveli iz Brightona. Ako se još uvijek čudite tom poslu, niste jedini.

Transfer Cristiana Ronalda u Manchester United za 15 milijuna eura tek je, primjerice, na 54. mjestu najvećih ovog ljeta. Leo Messi je otišao besplatno pa ni nije na listi.

Što se Hrvata tiče, najveći transfer ostvario je Nikola Vlašić prelaskom u West Ham iz moskovskog CSKA za 30 milijuna eura. Slijedi Joško Gvardiol, koji se iz Dinama u RB Leipzig prodao za 18,8 milijuna eura. Iako je taj transfer realiziran još prošle godine, računa se od 1. srpnja ove godine. Iza njih je Lovro Majer, koji je prešao u Rennes iz Dinama za 12 milijuna eura.

Ante Budimir, koji je iz Mallorce prešao u Osasunu za osam milijuna eura je četvrti, a peto mjesto zaključuje Kristijan Jakić, koji je iz Dinama u Eintracht prešao za sedam milijuna eura. Još treba spomenuti da je Toma Bašić prešao iz Bordeauxa u Lazio za 6,86 milijuna eura te Tin Jedvaj i Roko Šimić, za četiri milijuna eura iz Bayera u Lokomotiv, odnosno, Lokomotive u RB Salzburg.

Podosta siromašno za hrvatske nogometne prilike. No, takva su vremena, općenito tržište miruje i trebalo bi "eruptirati" dogodine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar acivij
acivij
20:16 31.08.2021.

Brekalo otišao s magarca na magarca!

Avatar ivica48
ivica48
16:53 31.08.2021.

Koliko para toliko i muzike