LUCIJA MLINAR

Hrvatica briljira u Turskoj: Trener me praktički ne vadi iz igre

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Hrvatica briljira u Turskoj: Trener me praktički ne vadi iz igre
06.02.2022.
u 13:05
- Dijelimo prvo mjesto u turskoj prvoj ligi s İlbankom, doista ide sve po planu. Naime, cilj je ove godine ući u najelitniju Sultanligu.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je 2016. godine otišla iz Mladosti, Lucija Mlinar, hrvatska odbojkaška reprezentativka, 180 cm visoka 26-godišnja primačica-pucačica, napravila je već zavidnu karijeru.

Uzgred, iz Mladosti je zapravo najprije otišla u Švicarsku, 2014. godine, u Pfeffingen, na jednu sezonu, tek toliko da isproba kako je to biti vani, da bi sezonu potom utvrdila gradivo i otišla 2016. najprije u belgijski Charleroi, potom u mađarsku Békéscsabu, pa njemački Dresdner te sezonu 2020./21. odradila u talijanskoj Perugii, a od prošle jeseni potpisala za turski klub Çukrova Belediyespor. Karijera je to koja se iz godine u godinu sve više izdiže.

– Kada sam počinjala s odbojkom, još kao mala u Mladosti, sanjala sam da ću jednog dana igrati u ligama poput talijanske ili turske. I, eto, ostvarilo se. Dijelimo prvo mjesto u turskoj prvoj ligi s İlbankom, doista ide sve po planu. Naime, cilj je ove godine ući u najelitniju Sultanligu, nešto poput naše hrvatske Superlige. U ligu ulaze dvije najbolje plasirane ekipe iz prve lige, stoga vjerujem da će nam se planovi ostvariti. U klubu smo dvije strankinje, članica sam prve postave, ne izlazim praktički iz igre – rekla je Lucija, kojoj su nedavno i u njezinu klubu čestitali na novom hrvatskom izborniku Ferhatu Akbaşu, koji je trener Eczacıbaşıja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
14:37 06.02.2022.

trener mi prakticki ne vadi....

SA
sani2
13:20 06.02.2022.

Vijest dana!