S domaćinom na SP-u

Hrvaticama ždrijeb donio i Talijanke!

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
Hrvaticama ždrijeb donio i Talijanke!
10.03.2014.
u 22:15
- Priželjkivao sam skupinu sa Japanom i Kinom, ali nije ni ovo loše. Možemo sigurno napraviti korak dalje u odnosnu na prošlo svjetsko prvenstvo
Pogledaj originalni članak

Baš kao što će hrvatski nogometaši na svjetskom prvenstvu u skupini igrati sa domaćinom, takav ždrijeb zapao je i naše odbojkašice. One će na svjetskom prvenstvu, koje se igra od 23.rujna do 12. listopada, igrati u skupini A sa domaćinom, Italijom, Njemačkom, Argentinom, Tunisom, te drugoplasiranim sastavom sa kvalifikacija Srednje i Sjeverne Amerike. To bi mogla biti reprezentacija Kanade, Kube, Meksika ili Dominikanske republike. Jer, prva će u tim kvalifikacijama biti sigurno SAD.

- Priželjkivao sam skupinu sa Japanom i Kinom, ali nije ni ovo loše. Možemo sigurno napraviti korak dalje u odnosnu na prošlo svjetsko prvenstvo kada smo u Japanu ispali u prvom krugu – rekao je Zdeslav Barač, predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge.

U sljedeći krug će prve četiri ekipe iz četiri skupine. Naša odbojkašice, pete sa posljednjeg europskog prvenstva, sigurno mogu biti bolje od Argentine i Tunisa. Sa domaćinom će ići teško, kao i s Njemačkom koja je dvaput za redom bila europski doprvak. Sa Njemicama smo lani igrali u četvrtfinalu europskog prvenstva i izgubili sa 0:3. Prvi krug igra se u Rimu, Bariju, Trstu i Modeni. Domaćin još nije odredio u kojim će se gradovima igrati koja skupina, no s obzirom da smo u skupini sa Italijom gotovo je sigurno da ćemo igrati u Rimu.

Ždrijeb je održan u jednom od najstarjijh europskih kazališta, Farnese u Parmi koje je otvoreno 1628. godine, a do 1732. godine u kazalištu su se održavale isključivo ceremonije vjenčanja. Ne znamo kako je bilo onda, ali na ždrijebu je bilo izuzetno hladno.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.