sP odbojkašica

Hrvatice nisu naviknule na taj ritam, no glavni cilj su OI u Riju

Foto: FIVB
Hrvatice nisu naviknule na taj ritam, no glavni cilj su OI u Riju
06.10.2014.
u 10:30
Teško je reći kada ćemo dostići šesto mjesto iz 1998. godine.
Pogledaj originalni članak

Odbojkašice Hrvatske porazom od Belgije (1:3) zaključile su nastup na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Uoči dva posljednja kola imali smo lijepu priliku da u skupini osvojimo četvrto mjesto i da tako turnir završimo među osam najboljih na svijetu.

Ali, očigledno je umor napravio svoje pa smo izgubili od Azerbajdžana (1:3) i Belgije (1:3). Naše su igračice u devet nastupa u Italiji ostvarile četiri pobjede i pet poraza, što im je u konačnici bilo dovoljno tek za 14. mjesto. Ako ništa drugo ostvarili smo bolji plasman nego prije četiri godine u Japanu (17. mjesto), a kada ćemo dostići šesto mjesto iz 1998. godine, teško je reći. Ostaje dojam da je za naše igračice ovo bilo previše utakmica, nisu naviknule u 13 dana odigrati čak devet utakmica.

Sljedeće godine je EP gdje možemo uz dobre pripreme ponoviti lanjski uspjeh kada smo bili peti, a onda slijedi ono najvažnije, kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru gdje Brazilac Angelo Vercesi, izbornik Hrvatske, silno želi nastupiti.

U dvije polufinalne skupine, koje se igraju od 8. listopada u Milanu plasirale su se Italija, Kina i Dominikanska Republika iz naše skupine, te Brazil (jedine još nisu izgubile niti jednu utakmicu na SP-u), SAD i Rusija (u odlučujućem susretu jučer pobijedile Srbiju).

Nakon dva odigrana kruga dvije naše igračice su treće u statistikama. Maja Poljak je treća blokerica, a Mia Jerkov treća po uspješnosti svojih servisa. Nije loše, ali nas zato nema nigdje u kategoriji primačica, napadačica, tehničarki...

>> Odbojkašice poražene od Belgije, završile su SP na 14. mjestu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.