u londonu sa SAD-om

Šuker: Svi znamo što je povijesna utakmica 1990. značila za Hrvatsku

Foto: Youtube Screenshot
Šuker: Svi znamo što je povijesna utakmica 1990. značila za Hrvatsku
11.10.2014.
u 14:45
Ta utakmica trebala bi Niki Kovaču poslužiti kao priprema za težak ispit s Italijom.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska reprezentacija 12. studenog će u Londonu u 20 sati, na stadionu Fulhama, odigrati prijateljsku utakmicu sa SAD-om. Tako će Hrvatska po prvi puta igrati protiv SAD-a nakon one povijesne utakmice odigrane 17. listopada 1990. u Zagrebu, a koja je, prema mnogima, označila i međunarodno priznanje Hrvatske.

Podsjetimo, Hrvatska je slavila 2:1 pogocima Asanovića i Cvjetkovića.

Ta utakmica trebala bi Niki Kovaču poslužiti kao priprema za težak ispit s Italijom u kvalifikacijama za EP, 16. studenog u Milanu.

Selekcija Jürgena Klinsmanna trenutno je 17. reprezentacija svijeta, a na Svjetskom prvenstvu u Brazilu izborila je drugi krug pored Portugala i Gane. U osmini finala u produžetku ju je svladala selekcija Belgije.

- Iznimno mi je drago što smo postigli ovakav dogovor s kolegama iz Američkog nogometnog saveza. Znamo svi što je povijesna utakmica 1990. značila za Hrvatsku i hrvatski nogomet, tada je sve krenulo i ovim susretom ćemo lijepo obilježiti skoro četvrt stoljeća od tog ogleda. Amerikanci su odlična reprezentacija, nogomet je tamo u velikoj ekspanziji i ovo će biti sjajna promocija i za američki i za hrvatski nogomet - izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

>>Najveća Nikina pobjeda, Šuker ironično pljeskao na uvrede

>>Kockasti na Ovčari: Veza Vukovara i reprezentativaca je neraskidiva!

Pogledajte na vecernji.hr