RUKOMET Hrvatska će danas na EP-u igrati protiv Francuske

Hrvatska - Francuska: Lijepo sjećanje iz 1997. godine

12.12.2006.
u 17:59
Pogledaj originalni članak

Rukometašice Hrvatske danas će u 2. kolu drugog kruga na Europskom prvenstvu igrati protiv Francuske. S njima smo dosad igrali jednom na EP-u, i to 1997. godine kada smo u Danskoj pobijedili s jednim pogotkom razlike. Prije dvije godine igrali smo na Svjetskom prvenstvu kada smo izgubili u Splitu. Te su godine Francuskinje postale i svjetske prvakinje. Osim svjetskog zlata Francuskinje imaju još srebro sa SP-a 1999. godine, te broncu s EP-a 2002. godine.

Smjena generacija
 Na posljednja dva velika natjecanja nisu se proslavile. Na EP-u bile su 11., a na SP-u lani osvojile su 12. mjesto. Uzrok je smjena generacija. Vjerujem da se s njima možemo ravnopravno nadmetati. Ključne su igračice iskusna vratarica Valerie Nicolas koja je osvojila sve francuske medalje, Paul Baudoin, njihov ovdje najbolji strijelac, krilo Stephanie Cano, te kružna napadačica Isabelle Wendling  rekao je Josip Šojat, izbornik Hrvatske.  

Hrvatska nositelj
U hotelu Globen u subotu 17. prosinca održat će se ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naša je reprezentacija nositelj, a mogući su nam suparnici Ukrajina, Srbija, Nizozemska, Slovenija, Bjelorusija, Rumunjska ili Turska. Izravno će na SP Rusija, branitelj naslova, Francuska domaćin, te prve tri s ovog EP-a.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr